Canon Pixma Pro, prima imprimanta din lume cu 12 cartuse

Data: 25/10/2011 | Autor: .

Canon a lansat modelul PIXMA PRO-1, prima imprimanta A3+ din lume care beneficiaza de 12 cartuse de cerneala. Sistemul extinde semnificativ gama de culori reproduse cu ajutorul Chroma Optimizer.

PIXMA PRO-1 suporta imagini la rezolutie 1200ppi  pentru a reproduce calitatea fotografiilor realizate cu o camera foto profesionala si a imprima imagini la rezolutii de pana la 4800x2400dpi. Noul sistem Optimum Image Generating system (OIG) analizeaza fotografiile si calculeaza combinatia si cantitatile de culori pentru fiecare picatura asezata pe suportul foto de catre capul de imprimare Canon FINE cu 12,288 duze.

Gradatiile fine ale culorilor sunt posibile multumita capabilitatii de imprimare 16-bit pe canal. Noul PIXMA PRO-1 dispune de trei moduri de culoare, inclusiv noul mod Photo Colour ce reproduce tonuri vii de albastru si verde.  Modul Linear Tone reproduce culori cu tonuri liniare, in timp ce modul ICC Profiles permite utilizatorilor sa foloseasca profile de culori pentru anumite tipuri de hartie sau sa-si creeze propriile profile.

PIXMA PRO-1 poate imprima o imagine la calitate de galerie in aproximativ 2 minute si 55 secunde.  Cartusul de cerneala de 2,5 ori mai mare decat cel mai apropiat model asigura perioade de utilizare mai mari, fara intreruperi dese ale proceselor de imprimare. Panourile frontale permit un acces usor la cartuse si, pentru o eficienta ridicata, tava din spate poate fi incarcata cu pana la 20 coli de hartie foto, in timp ce tava de alimentare manuala accepta hartie foto cu o latime de 356mm si greutate mai mari.

Pentru tiparituri vandabile, sistemul de control in timp real al volumului de cerneala utilizat stabilizeaza culorile si densitatea cernelurilor, asigurand consistenta pe toate tipariturile.

PIXMA PRO-1 este livrata cu un pachet software Easy-PhotoPrint Pro care simplifica operatiile de configurare si ofera suport pentru imprimarea la volume mari.

Suportul a fost extins pentru toata suita de aplicatii Adobe Photoshop® dar si pentru pachetul software Canon Digital Photo Professional. Imprimanta poate selecta automat profilul ICC corespunzator tipului de hartie Canon folosit, in timp ce un set extins de profile ICC este disponibil pentru hartii speciale ale altor producatori.

Suita Colour Management Tool Pro, care poate fi descarcata de la adresa software.canon-europe.com, ofera suport pentru unelte x-rite de management al culorilor, inclusiv Colour Munki Photo si Colour Munki Design, si permite utilizatorilor sa-si creeze propriile profile de culoare pentru a obtine rezultatele optime.

PIXMA PRO-1 dispune de functia Ambient Light Correction astfel incat utilizatorii sa poata selecta tipul de lumina la care tiparitura va fi expusa.

PIXMA PRO-1 va fi disponibila in Europa din luna noiembrie. Pretul nu a fost anuntat.