Electronic Pen, un stiloul inteligent pentru 2015

Data: 25/10/2011 | Autor: .

Designerul sud-coreean Jang Hyung-jin a prezentat conceptul unui instrument de scris dotat cu un procesor capabil sa calculeze si sa ofere utilizatorului o gama larga de informatii.

Procesorul analizeaza caracterele redactate si le transforma in text digital, iar acesta este inmagazinat in memoria de 1 GB.  Electronic Pen este capabil, de asemenea, sa calculeze distante atunci cand e folosit pe post de compas.

Stiloul avertizeaza utilizatorul privind nivelul cernelii si ofera informatii privind ora, data, si alarmele setate. Toate apar pe display-ul digital.

Interesant este si faptul ca acumulatorul stiloului se incarca automat, din inmagazinarea energiei folosite in miscarea acestuia.

Designerul spune ca stiloul ar putea sa intre in fabricatie cel mai devreme in 2015, avand in vedere ca tehnologia necesara se afla inca in faza de prototip.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, un alt concept de stilou al viitorului. La fel ca si Electronic Pen, si instrumentul de scris imaginat de designerul Ehsan Sayyad dezvolta, simultan, mai multe functii, de la scriere, la copiere si reproducere.

Cu ajutorul unei camere inteligente, Chromopen preia codul culorii catre care este indreptat si, ulterior, il reproduce pe un display digital.

In plus, gadgetul este capabil sa copieze diverse imagini si sa le multiplice in mediul virtual. Stiloul functioneaza, bineinteles, si in modul clasic, oferind utilizatorului o gama variata de culori, fonturi si dimensiuni, in functie de necesitatile acestuia.

Toata informatia captata si redata este inregistrata in memoria acestuia. O solutie ingenioasa, care ar putea deveni realitate in urmatorii ani.