O casa inteligenta sub 80.000 euro? Proiectul Warburg House

Data: 1/06/2012 | Autor: .

Canadienii de la Bioi au lansat proiectul unei case de 69.5 metri patrati foarte eficienta din punct de vedere termic si care urmeaza sa coste sub 80.000 de euro.

Casa inteligenta construita in Warburg, Alberta, are un design iconic, care transforma spatiul redus intr-unul multifunctional si, foarte important, extrem de bine gandit pentru a folosi la minim resursele de energie, fie ca vorbim de curent electric, caldura sau apa.

“Am cautat sa optimizam dimensiunile proiectului pentru a oferi senzatia de spatiu si confortul necesar unui camin obisnuit”, a declarat proiectantul Jordan Allen, citat de ArchDaily

“Chiar daca spatiul pare redus pe hartie, in realitate ofera tot confortul necesar pentru doua persoane”, afirma acesta.

Casa este construita pe doua grila de otel care au dat posibilitatea dezvoltarii unui open-space in interior. Peretii exteriori sunt construiti din panouri izolatoare sustinute de o tabla de otel foarte rezistenta.

Casa include mai multe ferestre care permit luminii naturale sa intre din toate partile, pentru a minimiza, astfel, consumul de electricitate. In plus, ferestrele contribuie la efectul de spatialitate.

La interior, designerii au construit doua camere de 1,7 mp fiecare, o bucatarie cu strictul necesar si o baie. Incalzirea se face prin pardoseala, iar caldura este readusa in sistem prin intermediul unui convector special.

Din cauza bugetului redus, casa nu a fost dotata cu panouri solare insa acestea pot reprezenta o solutie pentru a contribui la reducerea consumului de energie.

Proiectul a fost prezentat mai multor investitori, iar in curand urmeaza sa se ia o decizie privind dezvoltarea sa la scara industriala.