LG a lansat cel mai mare si mai subtire televizor OLED din lume (VIDEO)

Data: 26/05/2012 | Autor: .

LG a lansat, la Salle des Etoiles din Monaco, televizorul OLED (organic light-emitting diode). Cu o diagonala de 55 de inch, acesta este cel mai mare si mai subtire din lume. Pretul este pe masura – 8.000 euro.

Prezentat in premiera la Consumers Electronics Show din ianuarie, televizorul ofera o calitate mult mai ridicata a imaginii, atat la nivel de culoare cat si de contrast.

Masoara doar 4mm in grosime si are o greutate de 10 kg. Gadgetul suporta atat imagini 2D cat si 3D la o rata de refresh de 600 Hz.

Televizorul poate fi controlat prin comanda vocala, are o placa de retea Wi-Fi, patru porturi HDMI pentru conectarea receiverelor si altor gadgeturi si mufa USB 2.0 pentru camere video si alte media playere portabile.

Televizorul prezinta tehnologia CINEMA 3D, care ofera mai multe setari de imagine in functie de programul urmarit. In plus, OLED TV include noua tehnologie Dual Play care permite utilizatorilor sa se joace pe televizor simultan, televizorul oferind doua imagini diferite in functie de unghiul de vizionare.

Noul televizor va fi lansat pe piata in a doua parte a anului la un pret estimat la 8.000 euro.

Si alti jucatori din piata pregatesc lansarea unor televizioare similare. GadgetReport.ro scria, recent, ca Samsung va lansa noua sa gama de televizoare OLED TV in a doua parte a anului.

Primul televizor, cu diagonala de 55 inch va costa peste 9000 de dolari, echivalentul 30 de mii de lei. Merita?

Pretul este mai mult de dublu fata de cel mai scump televizor vandut, in prezent, de Samsung. Cei de la Samsung sunt convinsi ca noile ecrane flat-panel OLED (organic light emitting diode) vor schimba din temelii modul in care consumatorii privesc, in prezent, experienta TV.