Căștile Oppo Enco X. Merită să investești 900 de lei în noile căști chinezești?

Data: 3/05/2021 | Autor: .

oppo enco x

Oppo a adus pe piața românească Oppo Enco X, o pereche de căști fără fir despre care spune că au fost realizate în urma testării a numai puțin de 30 de materiale diferite si 152 de componente. Mai mult, chinezii afirmă că ar fi efectuat peste 120 de runde de reglaj fin structural în colaborare cu cel mai mare laborator acustic al Dynaudio. Sunt, cu adevărat, niște căști de calitate sau este doar mult marketing bine împachetat într-o ofertă nu foarte ieftină? Oppo Enco X costă 900 de lei.

Dacă vrei niște căști simple, fără fir, cu care să vorbești la telefon în timp ce te afli în mașină, pe stradă sau pe plajă, că tot vine vara, o poți face foarte bine și cu niște căști de la Lumaudio. Am testat două modele foarte ieftine de la ei și nu ne-au dezamăgit. Sunet clar, conectivitate optimă. Își fac treaba cu brio.

Dacă vrei însă mai mult, un sunet de calitate, cu un bass bine definit, dacă vrei să le folosești pentru a asculta muzică la standarde premium și să le folosești în convorbiri și să se audă foarte clar, asta te costă. Ai de ales între produse precum sunt căștile pentru iPhone, foarte bune, dar cu un preț pe măsură, căști excelente de la Sony, Sennheiser, Jabra, Bose, Samsung sau JBL.

În acest segment, al căștilor wireless de calitate, marca chiar contează și vei sesiza diferențele foarte ușor.

Printre produsele cele mai interesante de pe piață și care acum vin la un preț foarte bun se află căștile Oppo Enco X.

Oppo Enco X, look clasic, obișnuit

La prima vedere, căștile celor de la Oppo nu ies cu mult în evidență. Au un look – i-am putea spune – clasic. Sunt realizate dintr-un plastic lucios, durabil, și cântăresc fiecare 4,8 g, fiind foarte ușoare.

Au o formă ergonomică. Intră ușor în urechi, se prind bine și nu prea ai cum să le încurci, având inscripționate literele L și R, de la left (stânga) și right(dreapta).

In termeni tehnici, Oppo Enco X au un design coaxial cu difuzor dublu. In față au un difuzor de membrana magnetica care gestioneaza frecventele inalte, iar in spate, un difuzor dinamic compozit cu trei straturi care gestioneaza frecventele medii si joase. Difuzoarele duale pozitionate pe axe paralele asigura o emitere audio naturala, grație sistemului DBEE 3.0.

Vin cu o cutie dedicată, cu o formă elegantă,  de același material lucios. La fel ca la alte produse similare, se conectează foarte ușor. Nu trebuie decât să le scoți din cutie și să le atingi pentru a se conecta prin bluetooth cu telefonul, în cazul nostru un Oppo Reno4 Lite.

Asta pentru ca Oppo Enco X beneficiază de o integrare excelentă cu telefoanele Oppo. Din momentul in care le conectezi, ai acces la o interfață specială de unde poți să le setezi așa cum îți dorești. Este o opțiune exclusivă pentru telefoanele Oppo.

Review Oppo Reno4 Lite. Telefonul de 1600 lei care ne-a surprins

 

Indiferent însă cu ce telefon le folosești, Android sau iPhone, din momentul în care le-ai conectat, de fiecare dată se vor lega automat la el, chiar înainte să le pui în urechi.

SUNET OPTIM

Odată pornită muzica pe telefon, vei sesiza de ce am remarcat aceste căști încă din startul acestui review. Pur și simplu, Oppo Enco X se aud excelent, dacă le ții într-o zonă medie de audiție.

Bașii, înaltele și mediile reușesc să îți ofere o ambianță sonoră excelentă, grație tehnologiei LHDC TM care pastreaza mai multe detalii decat transmisia traditionala SBC si AAC, asigurandu-se, astfel, că fiecare notă transmisă de la telefon la căști are un sunet bogat si clar.

Mai mult, din aplicația dedicată vei putea să setezi sunetul așa cum îți dorești, cu un bass mai puternic. Nu ai foarte multe setări, însă vei sesiza, cu siguranță, diferențele.

Și mai e un aspect important. Căștile le poți folosi independent, fără să fie nevoie să le pui pe amândouă în urechi. Pur și simplu scoți casca pe care ți-o dorești din cutie, dai drumul la muzică sau la film și auzi clar tot ce îți dorești.

Un alt mare atuu al acestor căști îl reprezintă microfoanele. Sunt șase la număr care îți permit să vorbești la telefon, prin căști, iar sunetul să fie clar, indiferent dacă e vânt sau zgomot în jurul tău.

Se întâmplă acest lucru pentru că Oppo Enco X folosește un cip dual-core care gestionează tehnologia de anulare a zgomotului cu un filtru adaptiv si modul detectarea vantului. În esență, se aud absolut excelent pe post de microfon și cască pentru telefon.

Căștile au suprafețe tactile, iar cu ajutorul gesturilor poți să controlezi muzica, volumul și prezența sau absența zgomotului ambiental.

În funcție de numărul de atingeri, de durata atingerii și de casca pe care o atingi poți să pui Play / Pause, să treci la melodia următoare sau să revii la precedenta, să activezi modurile de anulare a zgomotului.

Dacă glisezi degetul în sus sau în jos poți să mărești sau să micșorezi volumul. Dacă atingi de două ori căștile, răspunzi sau închizi un apel.

CONCLUZIE

Oppo Enco X sunt, în concluzie, o bună alegere dacă vă doriți o pereche de căști wireless cu bass optim și o conectivitate excelentă în convorbiri.

Dincolo de sunetul clar, n-au probleme de conectivitate. Le-am folosit fără probleme în casă și, în spațiu liber, până la 10 metri distanță, fără ca semnalul să se întrerupă. Se vede calitatea antenei Bluetooth folosite în aceste căști și a tehnologiei cu latenta scazută Binaural.

În plus, se încarcă destul de repede și au o autonomie destul de bună. Au rezistat, de exemplu, jumătate de zi în condițiile în care le-am folosit intensiv, pe muzică, seriale pe Netflix și aproape două ore de convorbiri. Odată puse în carcasă, le-am extins durata de autonomie cu încă 10 ore.

Oppo afirmă că aceste căști sunt capabile să reziste până la 25 de ore în modul de muzică, cu o singură încărcare, și chiar două săptămâni, dacă le utilizezi timp de 2 ore pe zi.

Asta în teste pentru că, în realitate, după 3-4 ore de folosire intensă, va trebui să le încarci. Ne-a plăcut și faptul că le poți încărca și fără fir. Pur și simplu le pui în carcasă și le așezi pe un pad de încărcare. Castile accepta, de asemenea, incarcarea inversă de la un telefon.

O altă veste bună este că sunt rezistente la apă și praf, având standardul IP547.

Dacă vă interesează căștile, le găsiți, în această perioadă,  cu o reducere de 25%, la prețul de 900 lei, pe acest LINK.

Oppo, cel mai subtire telefon din lume