Lumaudio HiFi. Căștile de 140 de lei care ne-au surprins

Data: 11/10/2020 | Autor: .

Dincolo de sud-coreenii de la Samsung, care mizează încă pe căștile cu fir AKG, cei mai mulți producători de telefoane au renunțat de mult în a mai comercializa astfel de căști pentru simplul motiv că tehnologia a evoluat atât de mult încât căștile wireless au ajuns la un nivel preț-calitate foarte bun. Un exemplu de căști cu un preț absolut decent și o calitate audio optimă îl reprezintă Lumaudio HiFi, căști bluetooth 5.0 care costă numai 140 de lei.

Dacă vrei să treci de la căștile cu fir la libertatea oferită de căștile wireless, pe piața românească ai o gamă foarte largă de opțiuni. De la căștile celor de la Apple, Sony, Jabra sau Samsung, care costă de la 800 de lei în sus, la gadgeturile no-name, cu nume exotice și specificații ,,pe hârtie’’, vândute la preț de chilipir de tot mai multe comercianți, poți să găsești o pereche de căști care să îți satisfacă pretențiile, bineînțeles în funcție de ce buget sau ce așteptări ai.

După ce am testat aproape toată gama de căști premium, am trecut, în ultima vreme, la căștile ieftine și, în acest segment, am descoperit căști bune dar și unele foarte proaste, produse inclusiv de firme mari în domeniu, precum JBL.

Dintre căștile cu un raport preț-calitate optim, vă prezentăm astăzi Lumaudio HiFi, un gadget care, la prima vedere, ne-a atras cu designul modern, materialele de calitate folosite și specificațiile tehnice din zona superioară.

Căștile vin într-o cutie din plastic alb (există și o variantă pe negru), rotunjită pe margini și cu un aspect satinat la atingere.

Cutia are un mecanism de deschidere metalic, simplu și ușor de folosit. La interior vei descoperi cele două căști, cu un aspect futurist, care stau în lăcașurile lor de încărcare cu o prindere magnetică. Carcasa se închide etanș, astfel că praful nu va intra înăuntru.

Ca să le știi locul, cele două căști sunt inscripționate cu left (stânga) și right (dreapta), la fel și lăcașurile din cutie, pentru a le putea pune la încărcat în condiții optime.

Odată scoase din cutie, vei sesiza, dincolo de forma ergonomică, faptul că sunt bine construite, cu o combinație de culori argintiu și alb care aspiră la zona premium.

Căștile au, fiecare, câte un microfon încorporat și difuzoare de 6 mm, alături de prinderi de cauciuc pe mai multe mărimi.

CUM SE AUD CĂȘTILE LUMAUDiO HiFi

Odată scoase din cutie, căștile le poți conecta la bluetooth-ul telefonului. Le vei găsi aproape instant, cu numele de LUMAUDiO.

Odată conectate, vei putea să le folosești pentru a asculta muzică, pentru a vedea filme și, nu în ultimul rând, pentru a vorbi la telefon.

Sunetul oferit de aceste căști este unul optim, de o calitate care chiar ne-a surprins. La 140 de lei, LUMAUDiO HiFi își depășesc cu mult condiția, neavând nicio legătură cu alte căști ieftine de pe piață.

Casti Bluetooth LumAudio HiFi, Wireless, Compatibilitate Universala, Rezistente la apa - Alb/Portocaliu

Muzica se aude clar, cu o bine separare a înaltelor, mediilor și bașilor și, foarte interesant și important, căștile le vei putea folosi și separat, doar câte una dintre ele.

Mai mult decât atât, suprafața fiecărei căști este tactilă, astfel că vei putea, printre altele, prin apăsare ușoară, să dai play/stop, să schimbi melodia, să răspunzi la telefon sau să activezi Siri sau Bixby.

Căștile nu vin cu o aplicație, astfel că sunetul este unul predefinit, însă este unul plăcut, cu un balans plăcut dintre inalte, medii si bass.

CUM SE AUD ÎN CONVORBIRE

În convorbirile telefonice, căștile se aud destul de bine. Grație celor două microfoane, vocea se aude clar în convorbire, cu o estompare semnificativă a zgomotului ambiental.

Nu performează la nivelul căștilor din zona premium, care au câte patru microfoane și funcții inteligente de anulare a zgomotului ambiental, însă se descurcă decent în aproape orice situații.

În materie de autonomie, au o durată de viață de aproximativ 4 ore de utilizare continuă. Dacă le folosești sporadic, ca să vorbești la telefon, să asculți muzică sau să vezi un episod dintr-un serial pe Netflix, te vor ține și mai mult.

În standby, căștile au o autonomie de pînă la 150 de ore.

Casti Bluetooth LumAudio HiFi, Wireless, Compatibilitate Universala, Rezistente la apa - Alb/Portocaliu

Interesant este că LUMAUDiO HiFi se încarcă destul de repede, într-o oră, în cutia dedicată care, extrem de relevant, oferă până la 10 încărcări fără să fie nevoie să o pui în priză, grație acumulatorilor cu o capacitate totală de 1000 mAh.

Cumpara castile de pe acest LINK.

ÎNCĂRCARE USB C ȘI WIRELESS

Un alt atuu important. Cutia de reincarcare are functie de încarcare wireless, dincolo de faptul că se încarcă la orice cablu USB Type C.

Casti Bluetooth LumAudio HiFi, Wireless, Compatibilitate Universala, Rezistente la apa - Alb/Portocaliu

Căștile au o rază de funcționare de până la 15 metri în spațiu deschis. Din testele făcute de noi, n-am avut nicio problemă de conectivitate atât acasă, într-un apartament de bloc, cât și la birou. Standardul Bluetooth 5.0 se simte, din această perspectivă, asigurând o conectivitate optimă indiferent de scenariu.

REZISTENTE LA APĂ

Ne-a plăcut și faptul că LUMAUDiO HiFi sunt rezistente la apă și praf, având un grad de protectie evaluat la IPX-5. Un atuu atunci când plouă sau când ești la sală, cu căștile în urechi, și transpiri.

Casti Bluetooth LumAudio HiFi, Wireless, Compatibilitate Universala, Rezistente la apa - Alb/Portocaliu

 

Un alt aspect important. Căștile se pot conecta la orice dispozitiv prevazut cu Bluetooth, astfel că le poți asocia inclusiv cu televizorul smart, laptopul cu Windows, sau cu alt dispozitiv cum ar fi tabletele cu Android sau iOS. Atenție însă, suportă numai un singur dispozitiv conectat odată.

Cumpara castile de pe acest LINK.

CONCLUZIE

În concluzie, LUMAUDiO HiFi reprezintă un gadget interesant în piața căștilor Bluetooth. Se aud decent, arată bine și au o autonomie destul de bună.

Dacă vrei niște căști ieftine, fără fir, pe care să le folosești la sală sau pe drum, în metrou sau la serviciu, LUMAUDiO HiFi reprezintă o opțiune optimă. Dacă le pierzi sau le strici, nu vei plânge după bani, având în vedere prețul ridicol.

Dacă vrei un sunet superior și o autonomie mai mare, de până la 8 ore, va trebui să aloci pentru asta un buget de 700-1200 de lei.

Dacă te interesează aceste căști, le poți găsi pe site-ul celor de la Lumaudio, într-o promotie excelentă (casti plus baterie externa). Detalii pe acest LINK.