Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Data: 10/10/2020 | Autor: .

Dacă francezii de la Dacia-Renault și-ar dori să construiască un model cu care să concureze cu mărci premium precum BMW, Mercedes sau Audi, o soluție optimă ar putea fi proiectul imaginat de un artist din Maroc.

Modelul imaginat de artistul marocan poartă numele Dacia Luxos.

Ar fi un model plecat de pe platforma lui Logan MCV Stepway, însă cu modificări semnificative, pentru a juca în clasa de lux.

Dacia Luxos ar urma să fie ceva mai mare decât un MCV, mai aproape de zona de SUV. Din imaginile postate pe Youtube, mașina se remarcă prin garda la sol considerabilă, protecțiile de aripi și farurile LED.

La interior, bordul seamănă cu cel de la Renault Koleos, cu un display central cu dispunere verticală.

Bordul, scaunele, volanul sunt îmbrăcate în piele alb și roșie pentru un aspect premium.

În rest, mașina aduce foarte mult cu Koleos de la care împrumută butoanele pentru sistemul multimedia și climatizare, alături de selectorul cutiei de viteze bineînțeles automată.

Nu este pentru prima dată când vedem astfel de concepte spectaculoase pentru Dacia. În 2013, designerul Alexandru Bogdan Mariş a lansat un concept cu adevarat spectaculos in care restilizeaza legendara Dacie 1300.

2014 Dacia 1300 Concept are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii ’70. Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină. Am îmbinat chiar şi jantele într-o maşină nouă, maşina care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse şi ajungând chiar până la Porsche Panamera”, a declarat designerul.

În materie de date tehnice, Alexandru propune o lungime de 5,1 metri şi o lăţime de 2 metri pentru conceptul Dacia 1300, cumulate cu linii de design agresive, foarte pronunţate, dar care păstrează totodată aspectul clasic.

Pentru interior, designerul a renunţat la bancheta din spate, imprimând o configuraţie cu patru locuri „foarte spaţioase”, după spusele sale.

Primele imagini video cu Dacia Logan 3, Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021

Ai auzit de Dacia Deceneu, de Dacia Extase? Prototipurile secrete ale Dacia

Dacia D6 Estafette. Cum arăta cea mai rară Dacie din istorie

Proiectul legendarei Dacia MD87. Povestea din spatele Ferrari-ului românesc