Cât costă Dacia Spring, prima mașină electrică ,,românească’’, produsă în China?

Data: 11/03/2021 | Autor: .

Dacia Spring

Dacia Spring va putea fi precomandată din 20 martie, pe site-ul Dacia. Versiunea „Comfort Plus” a primului model electric vândut sub brand românesc, dar produs în China, va avea un pret de 18.100 euro (TVA inclus). Livrările sunt programate pentru luna septembrie.

Dacia anunță că, ulterior, vor putea fi precomandată și versiunea „Comfort”, la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 euro (TVA inclus).

Interesant și important este faptul că Dacia Spring va putea fi achiziționat prin Programul Rabla Plus, astfel că prețul va scădea până la sub 10.000 de euro.


Dacia Spring, trei variante de culoare

Dacia Spring Electric este, în fapt, un copy-paste după modelul chinezesc Renault City K-ZE.  Este o mașină micuță, de 3,73 m, ce ne-a dus cu gândul la clasicul Fiat 500 și la Renault Twingo, care își va găsi destul de ușor un loc de parcare în București.

Modelul electric dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Mașina promite o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Probabil pe timpul anotimpului rece, autonomia va fi cu cel puțin 20  la sută mai mica.

Dincolo de autonomia de 230 de kilometri, mașina va atinge viteza maximă de 125 km/oră sau 100 km/h în modul ECO.  E mult, e puțin? Gândiți-vă că mașina a fost gândită special pentru oraș, acolo unde, cel puțin în București, dacă depășești 70 km/oră trebuie să fii fericit.

Francezii spun că mașina se va încărca destul de rapid. Va avea nevoie de mai puțin de o oră pentru a recupera 80% din capacitate (reîncărcare rapidă), la o stație de 30 kW DC (curent continuu), și sub 5 ore pentru a ajunge la 100% la un wall-box de 7,4 kW.

La o priză domestică de 2,3 kW, încărcarea de la 0% la 100% va dura 14 ore, iar la un wall-box de 3,7 kW sub 8 ore și 30 de minute.

Spring va fi disponibilă în trei variante de culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanție de 3 ani

Dacia afirma că „Dacia Spring va deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”.

De altfel, Dacia Spring dispune de 4 locuri și, foarte interesant, a fost prezentată și o versiune cargo, fără banchetă spate, care asigură un volum transportabil de 800 litri, în limita a 325 kg. Această versiune, Dacia Spring Cargo, este ideală pentru livrări urbane.

La interior, Dacia Spring va avea același bord și același materiale ca și modelul chinezesc Renault City K-ZE. Nu și aceleași dotări.

Cum chinezii sunt focusați pe tehnologie, mașina se vinde acolo, în funcție de versiune, cu navigație pe ecranul tactil, conectivitate 4G, recunoaștere vocală, cameră cu vedere din spate. Probabil multe dintre aceste dotări nu vor ajunge pe noua Dacia Spring, din motive de cost. Un lucru este sigur, că mașina va include un alt tip de încărcător, potrivit cu prizele europene (Combo).

Astfel că, în dotările standard, mașina va avea doar câteva echipamente, în special de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Dacia Spring (numele de cod BBG) va fi produsă în China în uzina Shiyan de către eGT New Energy, o asociere creată în 2017 de Alianța Renault-Mitsubishi-Nissan și DongFeng.  Acolo se produc Renault City K-ZE și alte modele pentru mărcile Nissan și DongFeng (Fengxing, Venucia, etc.).

Vor cumpăra însă românii această mașină?

Vor cumpăra însă românii această mașină, având în vedere dimensiunile reduse și portbagajul de 300 l? Pentru cei obișnuiți cu încăpătorul Logan, probabil că mașina nu va fi atractivă. Pentru tineri, pentru cei care o vor folosi doar pentru deplasarea la serviciu, Dacia Spring ar putea fi o soluție.