Cea mai noua versiune Windows 8. O poti descarca de aici (VIDEO)

Data: 1/06/2012 | Autor: .

Microsoft a lansat  Windows 8 Release Preview, ultima versiune inainte de lansarea celei finale. Sistemul de operare vine in 14 limbi diferite si il poti descarca de aici.

Windows 8 Release Preview include browserul Internet Explorer 10, suporta Adobe Flash si aduce o suita de noi aplicatii Windows 8 care iti permit, printre altele, conectarea la Hotmail, SkyDrive si Messenger.

“De la lansarea ultimei versiuni, in septembrie 2011, milioane de utilizatori folosesc in prezent Windows 8, iar aceasta noua versiune este rezultatul a milioane de ore de teste”, afirma oficialii Microsoft, pe blogul companiei.

Versiunea finala Windows 8 urmeaza sa fie lansata, cel mai probabil, in luna octombrie.

Daca pana in prezent, Windows-ul era destinat pentru device-uri x86 si x64, noul W8 va fi prezentat in trei variante distincte.

Prima, Windows RT, va fi destinata tabletelor si device-urilor cu procesoare ARM, in timp ce Windows 8 si Windows 8 Pro vor fi compatibile cu celelalte versiuni de device-uri.

Windows Pro va beneficia si de add-on-ulWindowsMediaCenter. Acesta va poate fi descarcat de pe site-ul Microsoft, la fel ca si alte “unelte” pentru encriptare, virtualizare si management al PC-ului.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, ca odata cu noul sistem vor fi lansate 40 de PC-uri si 5 tablete cu Windows 8 preinstalat.

Noul Windows 8 va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

Aflati mai multe amanunte despre Windows 8 de pe blogul companiei.