Cea mai sigura masina din lume! Vezi primele teste oficiale (VIDEO)

Data: 16/02/2015 | Autor: .

volvo-xc90-

Cea mai sigura masina din lume! Cu aceste cuvinte isi lauda Volvo noul model SUV XC90 ce va fi lansat in primavara si care va fi vandut la preturi ce pornesc de la 51.962 euro cu TVA.

Presedintele companiei, Hakan Samuellson, a facut chiar si un pariu public: niciun om nu va muri in acest model pana in 2020. „Tehnologia noastra va evita orice impact serios sau ii va controla efectele pentru a salva soferul si pasagerii”, a declarat Samuellson.

Volvo XC90 este capabila, printre altele, sa franeze singura pentru a evita o coliziune cu un autovehicul din fata si sa reduca viteza si sa ia masuri daca, pe timp de noapte, intalneste pietoni si biciclisti pe marginea drumului. In plus, Volvo XC90 ii atentioneaza pe soferii ajunsi in intersectie daca din directia opusa vin alte automobile.

Totodata, sistemul de protecţie anti-părăsire accidentală a carosabilului – Volvo XC90 detectează că maşina sare de pe drum şi blochează centurile de siguranţă ale scaunelor din faţă pentru a menţine ocupanţii într-o poziţie sigură. Iar mecanismele de absorbţie a socurilor, plasate între scaun şi cadrul acestuia, amortizează forţele verticale declanşate odată cu aterizarea forţată în şanţ.