Cecilia Prize: Restaureaza si tu o fresca cu Isus

Data: 31/08/2012 | Autor: .

Pictura „Ecce Homo” din secolul al XIX-lea, realizata de Elias Garcia Martinez, era mandria bisericii Borja din Zaragoza, fiind expusa acolo de mai bine de 120 de ani.

Aceasta a fost distrusa, insa, recent, de o batrana de 80 de ani care, fara a avea nici un fel de cunostinte in materie de arta, a vrut sa „restaureze” pictura care il reprezenta pe Isus. Iar rezultatul vorbeste de la sine.

Stirea a facut imediat inconjurul lumii. Dupa ce a fost prezentat in toate jurnalele de stiri televizate, evenimentul a ajuns acum si subiectul glumelor pe internet.

Un grup de creativi de la agentia de publicitate BBH din Londra au creat un site intitulat Cecilia Prize (dupa numele batranicii), in care oricine poate restaura in stilul sau pictura veche de peste un secol.

Utilizatorii pot publica pe Twitter (#ceciliaprize) fotografia finala, pentru sansa de a castiga un poster cu copia „restaurata” a „Ecce Homo”. In plus, dezvoltatorii au intocmit si o galerie foto cu cele mai spectaculoase imagini, pe care o puteti vedea accesand site-ul.