Obama face istorie pe internet cu o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Reddit

Data: 30/08/2012 | Autor: .

O noua pagina din istoria internetului s-a scris noaptea trecuta, cand presedintele american Barack Obama a raspuns timp de o jumatate de ora intrebarilor adresate de comunitatea Reddit.

„Salut, sunt Barack Obama, Presedintele Statelor Unite. Intrebati-ma orice. Voi raspunde la intrebari timp de o jumatate de ora incepand cu 4:30 ET”, a scris Obama pe Reddit cu 15 minute inainte de inceperea sesiunii.

Acesta a publicat si o dovada a autenticitatii identitatii sale, postand un mesaj similar si pe contul sau oficial de Twitter. Mai mult, Obama a publicat si o fotografie din timpul sesiunii de intrebari si raspunsuri, care il prezinta asezat in fata unui Macbook Pro.

In cele aproximativ 40 de minute petrecute pe Reddit, Obama a raspuns la 10 intrebari, iar traficul atras a facut ca site-ul sa cada de mai multe ori. Conversati integrala dintre Obama si utilizatorii Reddit poate fi urmarita aici.

Initiativa lui Obama vine pe fondul campaniei electorale care se desfasoara in prezent in Statele Unite. In aceasta toamna, presedintele american il va infrunta in alegeri pe candidatul republican Mitt Romney. Iar confruntarea dintre ei nu putea sa nu-si faca simtita prezenta si in mediul digital, iar doi dezvoltatori au speculat momentul si au lansat “VOTE!!! The Game”, un joc spectaculos destinat iPhone-urilor si iPad-urilor in care cei doi contracandidati se lupta, la propriu, pentru voturi.