Cum ne va folosi Facebook sa castige milioane din publicitate

Data: 4/09/2012 | Autor: .

Facebook pregateste un nou serviciu, prin care va permite companiilor sa isi aleaga publicul tinta, pe baza informatiilor personale ale utilizatorilor.

Astfel, reteaua de socializare spera sa isi optimizeze oferta de publicitate, prin punerea la dispozitie a unei liste care contine adresa de email, ID-urile si numerele de telefon ale persoanelor care au cont, scrie itproportal.com, citat de Ziare.com

Unii utilizatori au fost deja inclusi in noul program si reprezenantii Facebook au recunoscut ca au testat serviciul cu cateva companii de publicitate si vor incepe sa il implementeze de saptamana viitoare.

Astfel, cei care doresc sa beneficieze de serviciu vor trimite la Facebook baza lor de date, care cuprinde adresele de e-mail ale clientilor lor, numere de telefon sau alte informatii personale. Ulterior, Facebook o va suprapune peste lista sa cu utilizatori, astfel incat anunturile publicitare ale companiilor sa fie directionate catre utilizatorii care sunt inclusi in ambele baze de date.

Aceasta suprapunere se va face fara accesul vreuneia dintre parti la informatiile private. „Companiile care vor face publicitate nu vor primi niciun fel de date de la Facebook, iar Facebook nu va primi informatii private de la acestea”, a spus un reprezentant al retelei de socializare.

Pe langa acest serviciu, Facebook lucreaza si la un proces prin care publicitatea anumitor clienti sa apara si pe paginile utilizatorilor care nu sunt deja fani ai paginilor brandurilor respective.