Youtube a lansat o aplicatie dedicata iPhone

Data: 11/09/2012 | Autor: .

Youtube a anuntat marti lansarea aplicatiei dedicate pentru smartphone-urile iPhone produse de Apple.  Aplatia poate fi descarcata gratuit de aici.

“Noua aplicatie iPhone ofera posibilitatea utilizatorilor sa acceseze milioane de filme. Totodata, au fost aduse imbunatatiri in modul de cautare”, afirma Andrew Doronichev, director al divizei Youtube mobile.

Cautarea, in noua aplicatie, a fost imbunatata cu “autocomplete search”, similara cu modul de cautare Google Instant, relateaza Mashable.

Aplicatia se va concentra in promovarea canalelor existente pe platform Youtube, oferind sugestii de abonare si totodata posibilitatea de a posta pe alte retele clipurile favorite.    Aplicatia va fi disponibila si pentru Ipad. “Echipa lucreaza la o adaptare, cu mai multe functii, a versiunii de tableta”, a precizat Doronichev.

Este a doua tentativa a Youtube de a facilita accesul pe site al utilizatorilor Apple dupa aplicatia lansata odata cu primul telefon iPhone. In prima varianta, utilizatorii care doreau sa exploreze Youtube trebuiau sa deschida si sa tasteze adresa site-ului in browser.

Mashable remarca faptul ca lansarea aplicatiei Youtube vine cu numai o zi inainte de prezentarea noului iPhone 5. “Sincronizarea dintre lansarea telefonului cat si a aplicatiei este foarte interesanta”, dupa cum precizeaza Mashable, “pentru ca sugereaza ca Apple si Google au colaborat”.