Cel mai bine vandut joc din istorie

Data: 13/11/2011 | Autor: .

Producatorul de jocuri Activision a anuntat vanzarea, in primele 3 zile de la lansare, a peste 6,5 milioane de exemplare din noul joc Call of Duty: Modern Warfare 3. Acesta a inregistrat, astfel, cel mai bun debut de vanzari din istorie. Vanzarile jocului au depasit, deja, bariera de 400 milioane de dolari in Statele Unite si Marea Britanie.

“Este franciza cu cel mai spectaculos debut de vanzari din istorie”, a declarat Bobby Kotick,  CEO Activision Blizzard. “Vanzarile au depasit chiar si incasarile din cinematografe ale Star Wars si Lord of The Rings, doua dintre cele mai de succes francize din istoriei”, a mai spus acesta.

Seria Call of Duty este, de altfel, cel mai profitabil produs al companiei. Call of Duty: Black Ops a adus, la lansare, 360 milioane de dolari, iar Modern Warfare 2  peste 310 milioane de dolari.

Activision a mai anuntat ca a donat peste 3 milioane de dolari din incasarile jocului catre o organizatie care ajuta veteranii de razboi.

Call of Duty este un first-person shooter care ii va pune pe jucatori in mijlocul razboiului. Actiunea se petrece, la fel ca si in game-ul dezvoltat de EA, in mediul urban. Scenariul il are in prim-plan pe Vladimir Makarov, care, dupa il ia ostatic pe presedintele Rusiei si invadeaza Manhattan-ul.

Story-ul il duce pe gamer prin toata lumea, din Paris, in Berlin, la Moscova, Hamburg si Dubai, dar si in Sierra Leone, India si Somalia. Pe langa armele si grafica mult imbunatatita, Modern Warefare 3 aduce si lupte subacvatice sau din elicopter, spre incantarea celor pasionati.

Jocul ruleaza pe toate platformele PC, Xbox 360, PlayStation 3, dar si pe noua consola Nintendo.

Jocul este disponibil si inRomania, la un pret de aproximativ 270 de lei.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zuzaxlddWbk