Cel mai mare atac cibernetic din istorie

Data: 4/08/2011 | Autor: .

Un atac informatic fara precedent a afectat retelele a 72 de organizatii mondiale, de la guverne, la ONU, companii multinationale sau Comitetul Olimpic International, au relatat expertii companiei de securitate in formatica McAfee, citati de Guardian.co.uk. 

 Specialistii de la McAfee au afirmat ca in spatele atacurilor s-ar putea afla “un stat cheie”, fara a-l nominaliza. Expertul in securitate Jim Lewis, de la CSIS, a pus pe lista posibilililor suspecti China si Rusia.

Printre victimele atacurilor informatice se afla retelele guvernamentale din SUA, Canada, Taiwan, India, Coreea de Sud si Canada; Asociatia Natiunilor Asiatice din Sud-Est; Comitetul Olimpic International; Agentia Mondiala Anti-Doping si alte companii si institutii.

Specialistii de la McAfee au precizat ca, in cazul ONU, hackerii au descarcat date timp de doi ani.

“Ce se intampla cu aceste date, inca nu stim. Oricum, daca o fractiune din acestea vor fi folosite in negocieri sau pentru a castiga avantaj economic, pierderile ar putea fi masive. Si noi am fost surprinsi de profunzimea atacurilor”, a declarat Dmitri Alperovitch, vicepresedintele McAfee.