Cel mai usor e-reader din lume

Data: 31/08/2011 | Autor: .

Japonezii de la Sony au prezentat, miercuri, cel mai usor e-reader din lume, ce cantareste numai 168 de grame si are o grosime de 8,9 mm. Reader Wi-Fi nu este mai mare decat o foaie de hartie si are o autonomie de aproape o luna.

Disponibil in trei culori, rosu, alb si negru, eReader-ul PRS-T1 are un ecran E-Ink Pearl v220 de 15.2cm (6 inch), full-touch, cu o rezolutie de 600 x 800 pixeli. Are o memorie interna de 2 GB, suficienta pentru 1200 de carti, insa care poate fi extinsa prin micro SD card la 32GB.

Se conecteaza wireless la internet prin placa IEEE 802.11b/g/n si prezinta o autonomie de pana la 30 de zile fara utilizarea wireless si in conditiile in care este folosita numai jumatate de ora pe zi. Altfel, bateria, ce se poate incarca la priza sau  prin USB, tine in jur de 3 saptamani.

Sony a dotat acest model cu programul Reader™ Store,care permite utilizatorului sa downloadeze carti din diverse cataloage si chiar sa le «imprumute» din bibliotecile publice care ofera astfel de facilitati.Softul eReader-ului citeste diverse formate, inclusiv EPUB eBook, PDF si TXT, si include si un dictionar care permite traducerea cuvintelor in 10 limbi de circulatie internationala.

Mai mult chiar, ecranul iti permite sa faci si notari pe text, ca intr-o carte reala.

Sony afirma ca ecranul gadgetului este usor de citit, avand in vede contrastul si efectul anti-reflexie, chiar si in conditii de luminozitate puternica.

Interesant este si faptul ca gadgetul este promovat de celebra scriitoare J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter. Gadgetul este prezentat la pachet cu un voucher care permite fanilor lui Harry Potter sa downloadeze gratuit varianta ebook a cartii Herry Potter si Piatra Filozofala de pe www.pottermore.com.

Readerul Wi-Fi (model: PRS-T1) va fi disponibil in Europa din luna octombrie, mai intai in Marea Britanie, Germania si Austria.

Mai multe amanunte puteti afla de aici.