Sony intra in “razboiul” tabletelor. A lansat modelele S&P

Data: 31/08/2011 | Autor: .

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, Sony a anuntat miercuri lansarea primelor sale tablete S si P, aceasta din urma fiind prima tableta pliabila din lume. Vor reusi japonezii, prin produsele sale cu un design special, sa se impuna in cursa infernala din piata gadgeturilor in care iPad si Galaxy conduc detasat?

 Sefii de la Sony par a fi convinsi ca modelele prezentate miercuri vor atrage vanzari importante, mizand, in principal pe designul special si pe facilitatile oferite, de la accesul in biblioteca de filme&carti la cea de jocuri  – PlayStation Network.

Designul tabletelor pare sa fie marele pariu al japonezilor.

Tablet P are doua ecrane de 5,5 inch Ultra Wide VGA (1024X480), iar Tablet S vine cu o forma  cel putin interesanta, fiind putin mai groasa la partea de jos si mai subtire in partea de sus. Designerii de la Sony spun ca aceasta forma ar fi mult mai ergonomica.

Ambele tablete beneficiaza de  un procesor Tegra 2 de 1 Ghz si ruleaza Android 3.1, upgradabil la 3.2.

Sony Tablet P are 4GB de memorie, extensibila la 32GB, se contecteaza la internet prin Wi-Fi: 802.11b/g/n si 3G si prezinta o autonomie de 16.8 ore (music), 6.5 ore (video), 6.1 ore (web browsing via Wi-Fi), si 4.6 ore (web browsing via 3G).

Tablet P are un ecran LCD WXGA (1280×800 pixels) si prezinta toate dotarile devenite standard in industrie, de la Wi-Fi: 802.11b/g/n, USB 2.0, Bluetooth, 3-Axis Accelerometer, Gyrosensor , Digital Compass, Ambient Light Sensor si Infrared Remote Control. Tableta are o autonomie de pana la 8 ore si va fi comercializata in 3 variante, de 16 si 32 GB, cu sau fara 3G.

Ambele tablete au cate doua camere, una de 0.3 MP pentru conferinte, si o a doua de 5.1 MP, capabila sa filmeze in HD.

Sony le-a incarcat cu toate tehnologiile posibile, de la TruBlack, un soft care asigura o buna vizibilitate a ecranului chiar si in conditii de lumina puternica, la Reader™ Store, care permite accesul la o vasta biblioteca de carti, Sony Entertainment Network – reteaua de filme si emisiuni produse de Sony si PlayStation®Certified – ambele tablete fiind capabile sa ruleze jocurile de PlayStation.

Cititi mai multe amanunte despre dotarile tabletelor in comunicatul oficial Sony.

Cele doua tablete vor fi disponibile in magazine, treptat, incepand din luna septembrie, la preturi cuprinse intre 499 si 599 dolari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bN1KD4EAcPI