Cele mai bune telefoane pentru a asculta muzică

Data: 4/02/2015 | Autor: .

music-smartphoneCele mai bune performanțe muzicale le au telefoanele Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy Note 4, LG G3 și Apple iPhone 6, sustin specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm.

Într-o analiză trimisă redacţiei, aceştia recomandă celor care vor să asculte muzica de pe telefon la un nivel calitativ ridicat modelul Sony Xperia Z3, în special pentru playerul muzical specific companiei, a cărui funcționalitate și calitate audio a reușit să mulțumească generații întregi de utilizatori.

În cazul Samsung, faptul că numele acestei companii se aude din ce în ce mai des pe diferite segmente de piață nu surprinde pe nimeni, iar sistemele lor audio Hi-Fi funcționează excelent. În plus, acest model permite și multitasking-ul în timpul partajării fișierelor cu sistemul Hi-Fi.

„LG G3 vine cu o serie de senzori și aplicații preinstalate, care se potrivesc de minune cu partajarea de fișiere pe sistemele audio high fidelity (Hi-Fi). Una dintre ele este aplicația Remote Control, care ne permite să controlăm sistemul audio de pe telefonul mobil, fără a mai fi nevoiți să utilizăm telecomanda acestuia. Player-ul telefonului este identic cu cel al sistemului Hi-Fi, în cazul în care avem în dotare un sistem produs de către cei de la LG și tocmai de aceea calitatea sunetului în momentul partajării este foarte bună”, a explicat specialistul EuroGsm.

Nu în ultimul rând, varianta Apple iPhone 6 oferă un statut extravagant sistemului Hi-Fi, odată cu utilizarea dock-ului pentru partajare. Un alt avantaj ar fi faptul că nu mai este necesară configurarea/reconfigurarea conexiunii telefonului cu sistemul Hi-Fi, deoarece dock-ul, odată pornit și configurat, salvează aceste setări și permite utilizarea conexiunii mult mai rapid decât în cazul altor modele de telefon.

telefoane pentru sisteme hi-fi

Care sunt metodele de partajare a muzicii de pe telefon?

În cazul celor de la Samsung, partajarea pe sistemele Hi-Fi se efectuează cu ajutorul funcției AllShare Play. Terminalul mobil se conectează la sistemul Hi-Fi prin intermediul conexiunii wireless, iar din aplicația AllShare Play utilizatorul poate selecta ce anume dorește să redea pe sistemul audio.

Telefoanele HTC permit partajarea pe sisteme audio Hi-Fi prin intermediul DLNA (Digital Living Network Alliance), tehnologia standard de conectare a terminalelor pe sistemele media. Și în cazul celor de la HTC, cea mai utilizată metodă de conectare la sistemele Hi-Fi rămâne conexiunea wireless.

„Cea mai simplă metodă de conectare a unui smartphone la dispozitivele Hi-Fi este a celor de la Apple. Desigur, este și cea mai costisitoare, deoarece necesită un dock pe care utilizatorul trebuie să îl achiziționeze separat, în cazul în care nu este trimis de către producător. Odată poziționat telefonul în dock-ul respectiv, utilizatorii se pot bucura de muzica de pe telefon la un volum și o calitate mai mare”, a mai spus Marius Boca.

Utilizatorii pot întâmpina și unele probleme în conectarea smartphone-urilor la sistemele Hi-Fi. Printre cele mai frecvente se evidențiază incompatibilitatea conexiunii Wi-Fi/Bluetooth/NFC a telefoanelor cu cea a sistemului Hi-Fi, situație întâlnită mai ales în cazul telefoanelor apărute pe piață de mai mult timp. Pentru a evita eventualele neplăceri, specialiștii EuroGsm recomandă verificarea compatibilității dintre conexiunea Wi-Fi/Bluetooth/NFC a telefonului și cea a sistemului Hi-Fi.