Cele mai periculoase tepe de Valentine’s Day pe internet

Data: 6/02/2013 | Autor: .

felicitari - poza 2Bitdefender avertizeaza asupra escrocheriilor informatice care țintesc utilizatorii de peste tot din lume de Valentine’s Day. Utilizatorii sunt sfatuiți sa se fereasca de premii extraordinare sau de experți intr-ale inimii care pretind ca pot pune pe roate relațiile in dificultate.

Acest tip de escrocherii sunt distribuite prin emailurile de tip spam și direcționeaza utilizatorii catre site-uri de phishing, frauda sau catre pagini cu viruși.

Barbații cheltuiesc cu 75% mai mulți bani decat femeile anul acesta de Valentine’s Day, potrivit unui sondaj realizat deCreditDonkey.com, așa incat infractorii cibernetici incearca sa ii atraga pe aceștia cu idei de cadouri. ’’Ofertele’’ includ ciocolata, inele cu diamant, parfumuri, daruri personalizate, bijuterii in forma de inima sau ceasuri.

’’Escrocii au declanșat un adevarat raid de atacuri, intrucat spam-ul de Valentine’s Day reprezinta aproape 7% din intregul volum de spam la nivel global. Fraudele inregistreaza o creștere cu aceasta ocazie, astfel ca oamenii ar trebui sa evite site-urile de dating false, cadourile la preț redus sau profilurile dubioase pe rețelele de socializare. Toate acestea colecteaza datele personale și fura identitatea și banii utilizatorilor’’, spune Catalin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Una dintre escrocheriile care se raspandesc cu repeziciune atrage utilizatorii cu wallpaper-uri de Valentine’s Day și ii redirecționeaza catre site-uri frauduloase. Acestora li se promite apoi ca vor caștiga telefoane iPhone 5 și li se cer detaliile personale. Pacaleli asemanatoare, in numele lui Cupidon, circula și pe Facebook.

De asemenea, jocurile și aplicațile de Android descarcate de pe marketplace-uri neoficiale pot instala adware sau viruși.

Top 10 escrocherii de Valentine’s Day in 2013:

 

1.    Felicitari online periculoase

 

2.    Cadouri pentru indragostiți pe rețelele sociale

 

3.    Oferte false cu limuzine

 

4.    Propuneri de intalniri amoroase

 

5.    Profiluri false pe rețele sociale

 

6.    Site-uri de intalniri online

 

7.    Oferte frauduloase de flori

 

8.    Wallpaper de Valentine’s Day

 

9.    Aplicații de Android periculoase

 

10.  Falși experți in dragoste