Hackerii au atacat Rezerva Federala americana

Data: 7/02/2013 | Autor: .

hackers-hacking-hacksRezerva Federala americana a confirmat informatiile conform carora de pe servele sale au fost furate informatii in timpul unui atac informatic, noteazaBBC, citat de ziare.com

Organizatia de hackeri Anonymous a anuntat ca va publica informatiile confidentiale a peste 4.000 de directori de banci din SUA.

Documentele Anonymous contin numele si locul de munca ale angajatilor din multe banci locale, uniuni de credite si alti creditori, dar si telefonul mobil si date de logare – utilizator si parola.

FED-ul a emis un comunicat in care arata ca parolele nu au fost compromise, indicand ca informatiile scurse reprezentau o baza de date care sa fie folosita in cazul unor dezastre naturale.

Anonymous si-a justificat activitatea din ultima vreme invocand gestul unui activist pentru libertatea informatiei, Aaron Swartz, care s-a sinucis dupa ce a fost condamnat pentru downlodarea de informatii academice de pe serverele MIT. El risca o pedeapsa de 35 de ani de inchsoare pentru frauda si furt de date.