Check-in cu telefonul mobil la Otopeni

Data: 27/09/2011 | Autor: .

Compania aeriana britanica British Airways va introduce incepand de joi check-in-ul cu telefonul mobil pentru cursele pe ruta Bucuresti-Londra de pe Aeroportul Henri Coanda. Operatorul britanic se alatura, astfel, companiilor Air France si KLM care au lansat acest serviciu inca din luna august.

„Posesorii de smartphones cu sistemele de operare iPhone, Blackberry, Android si Windows mobile 7, cu acces la internet, vor putea urca la bordul aeronavelor British Airways pe baza unei carti de imbarcare electronica afisata pe telefonul mobil”, au anuntat oficialii companiei aeriene.

Pentru a obtine cartea de imbarcare direct pe telefonul mobil pasagerii trebuie sa descarce aplicatia „BA App” pe telefonul mobil. Aceasta va permite vizualizarea de informatii despre zborurile British Airways, orarul acestora, dar si realizarea check-in-ul direct de pe telefon.

Pentru Air France si KLM, check-in-ul se poate realiza pe websiturile mobile.airfrance.com si klm.com.

Dupa completarea datelor personale necesare, acestia vor primi pe email sau pe telefon, printr-un mesaj SMS sau MMS, permisul de imbarcare ce contine un cod de bare ce garanteaza autenticitatea operatiunii. Pasagerii pot efectua aceste formalitati si isi pot alege locurile in avion, incepand cu 30 ore inaintea decolarii.

Permisul de imbarcare electronic contine toate informatiile prezente pe un permis conventional (timpul de imbarcare, poarta de imbarcare, ora decolarii, locul si clasa de calatorie). Pasagerii care calatoresc cu bagaje de cala se prezinta direct la biroul de predare a bagajelor, unde codul de bare primit pe telefonul mobil este scanat.

Pe langa formalitatile de check-in, acest cod de bare faciliteaza controlul de securitate si al pasapoartelor din aeroport. Asemeni unui permis de imbarcare conventional, permisul mobil ofera acces calatorilor la toate facilitatile aeroportului, inclusiv zonele de relaxare de tip lounge si cumparaturile din duty free.

Ca si in cazul biletelor electronice, toate detaliile rezervarii pasagerilor raman accesibile in baza de date a sistemului. In eventualitatea in care telefoanele mobile ale pasagerilor se defecteaza sau raman fara baterie, acestia isi pot tipari permisul de imbarcare la un punct de autoservire special amenajat sau pot solicita fara probleme acest lucru agentiei Air France-KLM.

Oficialii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti au declarat ca, in cel mai scurt timp, facilitatea va fi extinsa si pentru alti operatori aerieni.