Sony a lansat Vaio Z in Romania, laptop-ul ultraportabil de 12.000 de lei

Data: 27/09/2011 | Autor: .

Sony a lansat in Romania noul notebook ultraportabil Vaio Z, conceput pentru mediul de afaceri, care va fi disponibil in cateva zile in magazinele din toata tara pentru un pret de aproximativ 12.000 lei.

Noul laptop dispune de o carcasa din fibra de carbon, cantareste mai putin de 1,2 kg si are o grosime de numai 16,65 mm.

Ecranul Vaio Premium de 33,2 cm (13,1 inchi) are o rezolutie de 1600×900 si dispune de un filtru anti-reflexie care minimizeaza efectul deranjant al surselor de lumina reflectate in ecran si asigura o afisare clara a culorilor.
Noul Vaio Z vine echipat cu un procesor Intel Core i7,  o memorie de 8GB DDR3 SDRAM. Clasicul hard-disk este inlocuit cu o unitate de stocare SSD RAID de 256GB.

Din aceste motive, producatorii spun ca noul laptop reduce la jumatate timpul de incarcare al Windows 7, iar sistemul este incarcat complet in aproximativ 15 secunde.

Vaio Z vine insotit de un instrument intitulat Power Media Dock, un modul monolitic de extensie care se conecteaza la VAIO printr-un cablu optic si ofera numeroase optiuni suplimentare de conectivitate, precum porturi USB si HDMI, dar si o unitate optica.

Prin adaugarea optiunii Power Media Dock, VAIO Z poate fi afisa simultan informatii diferite pe pana la 4 ecrane (incluzand ecranul notebook-ului) prin intermediul porturilor de iesire HDMI si/sau VGA.

Dock-ul dispune de o placa grafica AMD Radeon HD, cu 1GB VRAM ce poate fi folosita cu usurinta pentru aplicatii grafice intensive, de la 3D CAD pana la jocuri.

Bateria integrata de Litiu-Polimer a notebook-ului ofera o autonomie de pana la 7 ore, care poate fi prelungita pana la 14 ore cu bateria externa. Aceasta poate fi  incarcata separat de notebook si poate fi adaugata fara a decupla bateria integrata.