Chinezii nu vor mai avea acces la serialele online

Data: 4/09/2014 | Autor: .

online-TVChina vrea sa limiteze numarul de spectacole de televiziune produse in afara tarii, oferite publicului de furnizorii chinezi de servicii de video-streaming, in incercarea autoritatilor de a controla continutul media distribuit pe Internet.

Autoritatile de reglementare din China ar putea solicita ca emisiunile TV produse de straini sa acopere pana la 30% din continutul site-urilor de video streaming din China, conform The Wall Street Journal, citat de Business24.

In prezent, emisiunile „straine” acopera mai mult de jumatate din continutul celor mai populare site-uri din China, cum ar fi Youku Tudou si Sohu.com, conform unui raport publicat de autoritatile chineze.

China are un control strict asupra continutului transmis de televiziunea de stat prin satelit sau cablu, iar programele straina reprezinta o mica parte. Recent, autoritatile au impus cateva restrictii companiilor de internet care transmit emisiuni TV pe telefoane, tablete, PC-uri sau set-top box.

Chinezii puteau viziona o multime de seriale si spectacole prin serviciile de streaming, inclusiv serialele „The Big Bang Theory,” „2 Broke Girls” si „House of Cards” produse in SUA, Sherlock” si „Downton Abbey”, produse in Marea Britanie sau „My Love From the Star” din Coreea de Sud. Serialul „The Big Bang Theory”, care a fost transmis de Sohu.com, a atras 120 de milioane de spectatori pe luna, conform companiei.