A fost gasit cel mai mare dinozaur din istorie. Era cat 12 elefanti la un loc (VIDEO)

Data: 5/09/2014 | Autor: .

Dreadnoughtus-schrani-2

Cercetatorii din Argentina au descoperit fosilele celui mai mare dinozaur ce a trait pe Pamant. Dreadnoughtus schrani cantarea 65 de tone, era inalt cat o casa de trei etaje si a trait acum 77 de milioane de ani.

Potrivit Scientific Reports., dinozaurul avea marimea a 12 elefanţi la un loc, avand gâtul foarte lung. Paleontologii au descoperit rămăşiţele a doi dinozauri: unul mare, de la care aveau 115 oase şi altul mai mic, de la care identificaseră 30 de oase.

infografie

“Din fericire, cel mare s-a conservat aproape complet, astfel ca am putut pune cap la cap cel mai complet schelet de sauropod găsit până acum”, a declarat Ken Lacovara, de la Universitatea Drexel din Philadelphia.

Dreadnoughtus-schrani-364x304Gigantul era erbivor si devora zilnic cantitati uriase de vegetale.

Denumirea Dreadnoughtus schrani inseamna „cel care nu se teme de nimic”. Ken Lacovara a declarat ca „Dreadnougths” aduce aminte si de un tip de cuirasat construit la începutul secolului 19, iar „schrani” este un omagiu adus antreprenorului Adam Schran, care a sprijinit aceste cercetări ştiinţifice.

„Cu un corp de mărimea unei case, cu greutatea unei turme de elefanţi şi cu coada lui deosebit de puternică, Dreadnoughtus nu se temea de nimic”, a declarat Kenneth Lacovara.

Potrivit expertilor, disparitia acestui gigant poate fi legata de schimbarile bruste de clima de acum 77 de milioane de ani.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *