A fost gasit cel mai mare dinozaur din istorie. Era cat 12 elefanti la un loc (VIDEO)

Data: 5/09/2014 | Autor: .

Dreadnoughtus schrani -2

Cercetatorii din Argentina au descoperit fosilele celui mai mare dinozaur ce a trait pe Pamant. Dreadnoughtus schrani cantarea 65 de tone, era inalt cat o casa de trei etaje si a trait acum 77 de milioane de ani.

Potrivit Scientific Reports., dinozaurul avea marimea a 12 elefanţi la un loc, avand gâtul foarte lung. Paleontologii au descoperit rămăşiţele a doi dinozauri: unul mare, de la care aveau 115 oase şi altul mai mic, de la care identificaseră 30 de oase.

infografie

“Din fericire, cel mare s-a conservat aproape complet, astfel ca am putut pune cap la cap cel mai complet schelet de sauropod găsit până acum”, a declarat Ken Lacovara, de la Universitatea Drexel din Philadelphia.

Dreadnoughtus schraniGigantul era erbivor si devora zilnic cantitati uriase de vegetale.

Denumirea Dreadnoughtus schrani inseamna „cel care nu se teme de nimic”. Ken Lacovara a declarat ca „Dreadnougths” aduce aminte si de un tip de cuirasat construit la începutul secolului 19, iar „schrani” este un omagiu adus antreprenorului Adam Schran, care a sprijinit aceste cercetări ştiinţifice.

„Cu un corp de mărimea unei case, cu greutatea unei turme de elefanţi şi cu coada lui deosebit de puternică, Dreadnoughtus nu se temea de nimic”, a declarat Kenneth Lacovara.

Potrivit expertilor, disparitia acestui gigant poate fi legata de schimbarile bruste de clima de acum 77 de milioane de ani.