Imagini INCREDIBILE. Un vulcan care erupe, filmat de aproape de doi exploratori (VIDEO)

Data: 9/09/2014 | Autor: .

vulcan

Doi exploratori au coborât în inima vulcanului Marum din arhipelagul Vanuatu şi au filmat erupţia acestuia. Imaginile, înregistrate cu o cameră GoPro, montată pe căştile lor, au devenit virale pe internet.

În imaginile video filmate de exploratorul Sam Cossman, îl puteţi vedea pe colegul său, George Kourounis, care stă chiar pe marginea unui vulcan care erupe şi descrie scena ca „o fereastră spre Iad”, relatează Huffington Post.

Pentru a reuşi să se apropie de vulcan, cei doi exploratori au purtat costume de protecţie care îi apărau de căldura incredibilă emanată de lavă şi de ploaia acidă care cădea în vulcan. Pentru a realiza clipul video de mai jos, Kourounis şi Cossman au stat 4 zile pe vulcanul activ şi au coborât de două ori în crater.

Un alt clip video cu eruptia unui vulcan, devenit viral pe youtube, este cel filmat de un cuplu din Australia. Cei doi, aflaţi în concediu în Papua Noua Guinee, au filmat erupţia vulcanului Tavurvur .

Imaginile  au fost publicate de Phil McNamara pe contul de Facebook al soţiei sale, Linda.

Vulcanul Tavurvur a avut ultima eruptie majora in 1994, atunci cand a îngropat sub cenuşă oraşul Rabaul, iar mai multi oameni si-au pierdut viata.