Dezvaluiri din culisele NASA. Creierul astronautilor, afectat dupa misiunile Apollo (VIDEO)

Data: 5/09/2014 | Autor: .

nasa

Astronautii care au fost in misiunile Apollo ale NASA au avut reale dificultati la deplasarea pe Luna. Acum, dupa mai bine de 40 de ani, oamenii de stiinta au anuntat ca astronautii nu numai ca au fost nefamiliarizati cu mediul ciudat, dar si creierul lor a fost perturbat din cauza lipsei unei referinte asupra gravitatii reduse de pe Luna.

Inregistrarile video NASA istorice ale astronautilor pe Luna au aratat ca gravitatia lunara extraterestra i-a pus in dificultate, potrivit Discovery News, citat de Ziare.com

Intr-un studiu publicat recent in revista Plos One, cercetatorii vorbesc despre inexistenta unei referinte gravitationale lunare in creierul astronautilor, care i-a determinat sa-si piarda perceptia asupra deplasarii.

„Perceptia orientarii relative a sinelui si a lumii este importanta nu numai pentru echilibru, dar si pentru alte aspecte ale perceptiei, inclusiv recunoasterea fetelor si obiectelor si prezicerea modului in care obiectele se comporta atunci cand cad sau se ridica”, a spus Laurence Harris de la Universitatea York din Toronto, Canada.

Expertii au descoperit ca „pragul de gravitatie necesar pentru a influenta orientarea unei persoane a fost de aproximativ 15% din nivelul de pe Pamant”.

„In cazul in care creierul nu simte suficienta gravitatie pentru a determina modul in care trebuie sa mearga, astronautii au fost dezorientati”, a spus Michael Jenkin de la Universitatea York si care a lucrat la studio, adaugand ca in aceste conditii oamenii ar fi putut chiar sa se indrepte pe un drum gresit.