Chitare la imprimanta? Au aparut primele instrumente muzicale 3D

Data: 12/03/2012 | Autor: .

 

O firma din Noua Zeelanda va lansa in curand pe piata primele chitare electronice realizate cu ajutorul unei imprimante 3D. Modelele vor fi realizate dintr-un material nou, ce imbina aluminiu cu nylon-ul, denumit Polyamide 2200.

Autorul inventiei, Olaf Diegel, profesor de Mecanica la Universitatea Massey din Auckland, a declarat ca aceste chitare sunt realizate cu ajutorul unei imprimante 3D de ultima generatie, EOS Formiga P100.

“Chitarele vin in mai multe variante, iar pentru cele mai sofisticate putem adauga si lemn. Acesta va asigura o rezonanta si un ton spectaculos chitarelor”, a declarat Diegel.

„Ceea ce este foarte interesant este ca putem realiza chitarele in formate unice. Putem, de exemplu, sa introducem detalii speciale, precum o insecta 3D sau orice alt lucru care si-l imagineaza utilizatorul, bineinteles in limitele impuse de tehnologie”, a mai spus acesta.

Primele chitare ar urma sa poata fi comandate de pe site-ul ODD, din luna iunie. Preturile vor varia intre 3000 si 5000 de dolari.

Olaf Diegel a declarat ca nu este exclus ca in viitor oferta de instrumente muzicale realizate la imprimanta sa creasca.