Chromecast Ultra. Noi detalii despre primul dongle 4K

Data: 27/09/2016 | Autor: .

Chromecast Ultra. Noi detalii despre primul dongle 4KGoogle pregăteşte lansarea, pe 4 octombrie, a celei de-a treia generaţii a dongle-ului Chromecast. Noul model, botezat Chromecast Ultra, va fi primul astfel de dispozitiv capabil să redea conţinut video la rezoluţie 4K, relatează GadgetReport.ro

Dispozitivul, care se contectează la televizor prin mufa HDMI şi îl transformă într-unul inteligent, capabil să redea, prin wireless, conţinut video de pe telefon, tabletă, PC sau laptop, a apărut în câteva imagini spion, în presa internaţională.

Din fotografii rezultă că Google nu a schimbat foarte mult în materie de design, faţă de generaţia de anul trecut, modificările semnificative fiind însă la capitolul hardware.

Chromecast Ultra ar urma să fie, astfel, primul dongle capabil să redea conţinut multimedia la rezoluţie 4K, asta bineînţeles pe un televizor sau monitor compatibil. Preţul Chromecast Ultra va fi de 69 de dolari, dublu faţă de cel al modelului Chromecast 2.

Dacă nu aveţi un televizor SMART, Chromecast poate fi o bună soluţie pentru a-l transforma într-unul inteligent. Indiferent de modelul ales, Chromecast 1 sau 2, odată conectat la mufa HDMI, televizorul va putea reda filme, seriale, muzică, practic orice conţinut video de pe internet.

Pentru a folosi un Chromecast, care costă în prezent între 120-220 lei, trebuie să aveţi un router wireless de pe care gadgetul Google îşi preia semnalul de internet.

Cum funcţionează un Chromecast şi de ce considerăm că este cea mai bună alternativă la un smart TV aflaţi din tutorialul GadgetReport.ro de mai jos.

Google Cast, definitivat! De ce merită să-ţi iei un Chromecast

Review Google Chromecast 2. Cum vezi filme si seriale pe televizor, chiar dacă nu e smart TV