Cine a inventat pizza? Revendicarea coreenilor

Data: 2/01/2018 | Autor: .

Incearca sa iti intrebi prietenii cine a inventat pizza. Cei mai multi iti vor raspunde aproape instantaneu ca italienii. Vor fi, probabil, si cativa care ii vor mentiona pe americani, relatează GadgetReport.ro

Cu siguranta, nimeni nu iti va mentiona sud-coreeni. Mai nou, acestia din urma revendica titlul de “inventatori” ai pizza.

Potrivit unui material video realizat de brandul coreean Mr. Pizza, documentele istorice arata ca pizza se servea in peninsula coreeana inca dinainte de a fi “descoperita” in Italia. Cercetatorii prezinta in materialul video pe care il puteti urmari mai jos, o serie de dovezi ca pizza ar fi fost inventata pe locul in care se afla, in prezent, orasul Jinju.

Teoria promovata de Mr. Pizza sustine ca, in desele sale vizite in Asia,  Marco Polo ar fi descoperit si acest produs alimentar “minune” si ar fi dus reteta in Italia, acolo unde s-a bucurat instantaneu de un urias succes.

Italienii, citati in reportajul realizat de Mr. Pizza, resping, bineinteles, teoria. “Daca coreenii au inventat pizza, mai ramane sa revendice si capucino si Ferrari”, spune un cercetator italian.