Sony duce experientele vizuale la un nou nivel

Data: 5/12/2011 | Autor: .

Sony vrea sa sublinieze caracterul „imersiv” al filmelor disponibile in Playstation Store, si a creat in acest sens o serie de scurt-metraje sub deviza „filmele mari umplu camerele”.

Folosindu-se de Playstation Move, un controller pentru PlayStation ce inregistreaza miscarile utilizatorului, echipa de productie a creat o serie de scene prezentand un utilizator ubisnuit care zboara peste zgarie-nori sau lupta cu monstri marini in propria camera.

Partea cu adevarat spectaculoasa a noilor filme Sony este ca nici un element al lor nu a fost editat ulterior pe calculator.

Practic, toate efectele sunt realizate din „trucuri” de camera „traditionale”, iar la un moment dat devine destul de greu de distins care dintre elemente exista fizic in cadru si care dintre ele sunt proiectate.

Tehnologia folosita in aceste filmulete spectaculoase se numeste „projection mapping”, iar agentia Studio Output, care a realizat proiectul impreuna cu Sony, spera ca aceasta sa devina in curand disponibila pe scara larga in industria de home entertainment.

Cele trei filme pot fi urmarite mai jos: