Apple TV devine realitate. Sharp va livra ecranele LED

Data: 27/12/2011 | Autor: .

Sharp a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unor panouri LED pentru Apple. Panelurile vor avea 32 respectiv 37 inch si vor echipa viitoarele televizoare HD Apple TV.

 

Productia panourilor LED va incepe, cel mai probabil, in primul trimestru din 2012, relateaza DigiTimes, estimand ca primele televizoare Apple vor fi lansate pe piata in vara anului viitor.

 

Oferta Apple va include televizorul si o noua varianta de soft a pachetului Apple TV, construit in jurul aplicatiei SIRI, disponibila in prezent pe smartphone-urile iPhone 4S.

 

Practic, cu modulul SIRI, nu vom mai avea nevoie de telecomanda. Vom putea astfel schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite.

 

GadgetReport.ro a scris, recent, ca Amazon si Best Buy au anuntat reducerea pretului consolei Apple TV cu 10 dolari, la 89.99 dolari. Potrivit expertilor, decizia anunta posibila lansare a noii generatii a platformei de televiziune.

 

Informatia pare cu atat mai credibila cu cat in oferta promotionala apare indicat anul 2010 langa imaginea consolei, ceea ce sugereaza ca cea de-a treia generatie a consolei Apple TV alaturi de primul televizor Apple se afla pe drum.

 

Zvonurile privind pregatirea noii console sunt sustinute si de afirmatiile scriitorului Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, care afirma, recent, ca acesta s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

 

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

 

“Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile associate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

 

Intre timp, consola Apple TV a primit, recent, un update semnificativ de soft, care permite utilizatorilor sa isi salveze “in cloud” filmele, serialele si muzica preferata. Versiunea precedenta permitea doar inchirerea acestora.

 

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006, iar in 2010, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus un receiver mic si performant.

 

Ce ar putea aduce noul Apple TV 3.0?

 

Potrivit analistilor, cu siguranta noul serviciu Apple TV va upgrada semnalul HD de la 720p la 1080p (full HD). In plus, va aduce un plus la capitolul continut, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

 

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

 

Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.