Cine dă mai mult? J.P. Morgan estimează că noul iPhone 8 va costa cât un laptop

Data: 25/07/2017 | Autor: .

Cine dă mai mult? J.P. Morgan estimează că noul iPhone 8 va costa cât un laptop

iPhone 8, smartphone-ul pe care Apple îl va lansa în septembrie, va costa peste 1100 de dolari, în versiunea premium, estimează analiştii de la J.P. Morgan, într-o analiză transmisă investitorilor. Potrivit acestora, graniţa de 1000 de dolari va fi depăşită pentru că Apple va aduce pe modelul premium de iPhone 8 cele mai noi tehnologii, printre care şi un ecran OLED spectaculos, pentru a marca astfel 10 ani de la lansarea primului iPhone, relatează GadgetReport.ro

iPhone 8 va fi prezentat în septembrie, iar primele modele vor ajunge în magazine la începutul lunii octombrie.

Apple va lansa trei versiuni de iPhone 8, de 4,7 inchi, 5,5 inchi şi 5,8 inchi, primele două cu ecrane standard, LCD, iar cel de-al treilea cu un display OLED, o cameră mai bună şi 3 GB de RAM.

iPhone 8 iphone-8-imagine-1024x703

Expertul Rod Hall, de la J.P. Morgan, afirmă că modelul premium va fi disponibil într-o cantitate limitată, din cauza problemelor de producţie, iar preţul va fi de 1100 de dolari.

În prezent, cel mai scump iPhone costă 969 dolari (iPhone 7 Plus cu 256GB), în timp ce versiunea cea mai ieftină este vândută cu 649 dolari.

Cele trei telefoane vor semăna ca două picături de apă cu modelele Android Samsung Galaxy S8 şi LG G6, având în vedere că designerii de la Apple propun un layout similar telefoanelor cu Android – ecran mare, extins pe toată suprafaţa telefonului şi un buton virtual de Home, care îl va înlocui pe cel fizic. Butonul de TouchID va fi mutat pe spate, la fel ca la Galaxy S8.

Alături de plusul de memorie, noile smartphone-uri vor include spaţii de stocare între 64 şi 256 GB şi încărcare rapidă.

iPHONE 8, UN TELEFON ANIVERSAR

Cel mai spectaculos va fi, fără îndoială, modelul de 5,8 inchi. Lansat la 10 ani distanţă de la primul iPhone, modelul premium iPhone 8 va avea o carcasă din sticlă, senzor de recunoaştere facială şi încărcare wireless.

iphone 8 iphone-8-parts-come-together-768x411Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi.
În carcasă, Apple va dota telefoanele cu un procesor A11 pe 10 nm. Noile smartphone-uri iPhone 8 vor rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

Telefoanele iPhone 8 vor intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris.

În privinţa camerelor, noile modele iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefoanele vor înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

KGI Securities estimează că Apple va investi masiv în promovarea noii generaţiii de smartphone-uri şi că, astfel, va vinde peste 100 de milioane de iPhone-uri în 2017, dintre care 60% vor fi din modelul premium, cu ecran OLED.