Lenovo Folio. Chinezii construiesc smartphone-ul viitorului

Data: 11/04/2018 | Autor: .

Lenovo Folio. Chinezii construiesc smartphone-ul viitoruluiLenovo Folio este numele celui mai spectaculos prototip de smartphone-tabletă pe care chinezii se pregătesc să-l lanseze pe piaţă. Gadgetul este primul dispozitiv Lenovo al cărui ecran poate fi îndoit precum o carte şi devine, astfel, foarte uşor, un telefon sau o tabletă, în funcţie de necesităţi, relatează GadgetReport.ro

Prezentat la Lenovo Tech World, prototipul Lenovo Folio are o ecran OLED flexibil de 7,8 inchi care, din modul tabletă, poate fi împăturit şi devine, astfel, un smartphone cu două ecrane, de 5,5 inchi fiecare.

Din imaginile prezentate pe Youtube, de utilizatorul Kim Poh Liaw, rezultă că Lenovo Folio include un software intuitiv care îşi adaptează interfaţa în funcţie de modul în care este folosit.

Din clip aflăm şi că, în formatul de telefon, Lenovo Folio poate fi folosit pentru a face fotografii de tip selfie, imaginile fiind afişate instantaneu pe ecranul frontal de 5,5 inchi.

Lenovo Folio este încă în stadiu de concept, iar chinezii nu au vehiculat niciun fel de informaţii privind specificaţiile şi posibila dată de lansare.

GALAXY X AR PUTEA FI SURPRIZA TOAMNEI

Lenovo Folio seamănă, ca două picături de apă, cu prototipul Galaxy X, pregătit de sud-coreenii de la Samsung.

Prototipul, despre care GadgetReport.ro a relatat în dese rânduri, ar putea fi prezentat în detaliu la toamnă şi ar urma să debuteze în producţia de serie în 2019.

Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 200-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

Acestea vor avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se vor deschide precum o carte, afirmă AndroidCentral. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung a înregistrat în SUA trei brevete de invenţie,care se vor regăsi în noul smartphone Galaxy X.

Primul se referă la forma acestuia, flexibilă, telefonul urmând să se plieze precum un caiet. Celelalte două fac referire la design. Printre noutăţi se află eliminarea butonului fizic de HOME şi transformarea acestuia într-unul virtual.

Potrivit surselor, Galaxy X va beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulator flexibil. Acesta se va încărca la 80% în numai 35 de minute.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca şi alte companii, precum, LG,Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.
Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, declara recent, cu ocazia evenimentului Display TechSalon, organizat în Seoul, că telefonul nu va fi lansat mai devreme de 2019. „Tehnologia va ajunge la maturitate până atunci”, a precizat acesta.

Kim Tae-woong a spus că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.