Cocktailul special care te va face să uiţi de zilele geroase

Data: 8/01/2016 | Autor: .

cocktail-ul special pentru zilele geroase

Nu există nicio soluţie miraculoasă pentru răceală, însă există destule remedii care te pot ajuta să ieşi din pasa proastă dată de zilele friguroare. Cercetătorii de la Vanderbilt University Medical Center au inventat chiar o băutură care, dovedit ştiinţific, îţi va oferi o stare mai bună.

Realizat din whiskey, miere, suc de lămâie şi apă fierbinte,  cocktailul special este considerată a fi cel mai bun remediu dacă simţi că te prinde răceala.

Apa caldă te va ajuta să îţi desfunzi nasul, la fel cum face o farfurie fierbinte cu supă de pui. Iar wiskey-ul promite să te scape de tuşit. “Alcoolul dilatează puţin vasele de sânge, şi face acţiunea membranelor de mucus să rezolve mai uşor problema”, afirmă dr. William Schaffner, şeful clinicii de medicină preventivă de la Vanderbilt University Medical Center.

Înainte să treceţi însă la fapte şi să vă preparaţi băutura minune, în care vitamina C din sucul de lămâie joacă rolul esenţial, e bine să ştiţi că dacă puneţi prea mult alcool, acesta va acţiona tocmai pe dos. Alcoolul este un diuretic, adică te ajută să elimini fluidele din corp.

Aşa că, dacă tot te simţi ca un zombie din cauza răcelii, nu încerca să te şi deshidratezi, pentru că o să îţi fie şi mai rău. Astfel, atunci când îţi prepari o astfel de băutură, să nu exagerezi cu wiskey-ul. Bea în schimb apă, ceai şi alte lichide cât mai mult posibil. O să te facă să scapi de răceala mult mai repede.