NEWS ALERT: Siri Voice Control rescrie standardele in telefonia mobila

Data: 4/10/2011 | Autor: .

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, Apple a lansat, in cadrul conferintei de marti, organizata in cartierul general al companiei din Cupertino, o aplicatie cu adevarat revolutionara in modul in care percepem in prezent comunicarea – Siri Voice Control.

Aplicatia se lanseaza automat, in momentul in care deschizi telefonul si iti permite sa controlezi gadgetul fara sa tastezi, in functie de necesitati. Din multe puncte de vedere aduce aminte decalculatorul HAL 9000 din celebrul SF 2001: A Space Odissey”.

 

Aplicatia este una intuitiva si iti va satisface cam toate dorintele. Daca, de exemplu, vei dori sa trimiti un SMS va trebui sa spui doar “Trimite SMS cu textul…….la …..”, sau daca esti intr-o convorbire, ii vei putea cere sa opreasca in hold convorbirea sau sa o inchida.

 

Bineinteles, vei putea lua legatura cu cei din agenda printr-o simpla comanda de genul “suna la..” sau vei putea sa iti stabilesti o intalnire sau un reminder comandandu-i telefonului “intalnire cu ….la ora….”.

De asemenea, vei putea comanda telefonului sa te duca la un loc anume, activandu-se astfel cea mai buna ruta prin GPS, normal, ghidata vocal. “Cum pot ajunge la….?” va primi, astfel, un raspuns imediat.

Aplicatia poate, de asemenea, sa trimita email-uri si mesaje pe retelele sociale.

O alta functie cu adevarat revolutionara este Wolfram Alpha, care iti va permite sa adresezi orice intrebare telefonului, in genul “Cati metri inseama 200 yarzi?” sau “Cauta pe Wikipedia dupa Neil Armstrong”. Aplicatia este, in fapt, o enciplopedie ambulanta care iti va permite sa fi la curent oricand cu informatiile de care ai nevoie.

Voice Control include, de asemenea, functia de  Nuance speech-to-text integration, cu care vei putea sa dictezi telefonului si acesta sa il transforme in text.