NEWS ALERT: Apple a lansat iPhone 4S

Data: 4/10/2011 | Autor: .

Seful Apple, Tim Cook, a prezentat, marti, in cadrul conferintei organizata in cartierul general al companiei din Cupertino, noua generatie iPhone 4S. Un telefon multimedia care, dincolo de specificatiile tehnice de top, vine cu o caracteristica revolutionara. Este primul telefon care intelege, cu adevarat, ce vrei de la el.

Toata lumea se astepta ca Apple sa vina cu noua generatie iPhone 5. Multi analisti au anticipat insa faptul ca, avand in vedere vanzarile excelente realizate de modelul iPhone 4, Apple nu ar avea niciun motiv sa lanseze atat de repede o noua generatie si sa vina, astfel, cu o varianta intermediara, la fel in cazul 3GS.

Cand vom vedea, totusi, noul iPhone 5? Presa speculeaza ca cel mai probabil in 2012, odata cu noua generatie iPad 3.

Ce aduce nou noul 4S? In primul rand un procesor dual core A5, de doua ori mai rapid decat cel de pe iPhone 4 si care permite o grafica de 7 ori mai buna decat pe iPhone 4.

Pe langa noul procesor, telefonul a primit o camera de 8 megapixeli (3264X2448 pixeli), cu 60% mai multi pixeli decat pe iPhone 4, capabila sa filmeze in HD la 1080p.

Pentru a demonstra performanta grafica, oficialii Apple au rulat, in direct, jocul Infinity Blade 2 care va fi lansat oficial pe 1 decembrie.

O alta noutate este includerea modulului Qualcomm Gobi Baseband, care ii permite sa functioneze atat in GSM cat si CDMA. iPhone 4S va beneficia de tehnologia HSDPA, care ii va permite download-uri de pana la 14 MP/s.

Apple a lucrat si la autonomie. Noul telefon va rula  8 ore in 3G, 14 ore in 2G si 9 ore in Wifi. Daca urmaresti filme, asculti muzica sau te joci, bateria va rezista pana la 10 ore.

Dincolo de specificatiile hardware, poate cele mai interesante noutati au venit din zona software. iPhone 4S este primul care ruleaza noul sistem de operare iOS 5, cu tehnologia iCloud, care permite utilizatorului sa salveze online, contra cost, muzica, filme si alte fisiere. Primii 4 GB vor fi gratis.

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, dincolo de specificatiile tehnologice, noul iPhone 4s include o aplicatie cu adevarat revolutionara in modul in care percepem in prezent comunicarea – Voice Control. Cititi mai multe despre aceasta tehnologie aici.

Aplicatia se lanseaza automat, in momentul in care deschizi telefonul si iti permite sa controlezi gadgetul fara sa tastezi, in functie de necesitati.

iPhone 4s va fi disponibil, treptat, in pietele internationale, incepand cu 14 octombrie.  InRomaniaar putea sa apara,  cel mai probabil,  in luna decembrie.

Telefonul va costa 199 dolari in varianta de 16GB, 299  $ (32 GB) respectiv 399 $ (64 GB). O prezentare a telefonului o puteti urmari pe site-ul Apple.