Consola de jocuri Nintendo Switch, record de vânzări. Ce o face să fie atât de bine vândută

Data: 13/12/2017 | Autor: .

Nintendo Switch, record de vânzări. Ce o face să fie atât de bine vândută

Producătorul japonez a anunţat că a vândut peste 10 milioane de console Nintendo Switch în doar nouă luni de la lansare, depășind performanța înregistrată de generația anterioară de console, Nintendo Wii U, relatează GadgetReport.ro

Nintendo estimează că vânzările vor ajunge la 14 milioane de exemplare până în martie 2018.

Consola, lansată în primăvara acestui an, costă aproximativ 1.700 de lei în România. O puteti cumpăra la un preţ redus de AICI.

Nintendo Switch este, în fapt, o combinaţie între un controller şi o consolă, gadgetul putând fi adaptat la smartphone, tabletă, monitor şi TV.
Switch conţine o tabletă, botezată Switch Console, cu un ecran de 7 inchi, a cărui rezoluţie încă nu a fost anunţată însă care, din imagini, pare a fi Full HD. Când e folosită acasă, împreună cu monitorul sau televizorul, tableta se conectează la un adaptor special, intitulat Switch Dock, şi poate fi folosită, astfel, ca un gamepad.
Switch are un procesor Nvidia Tegra despre care Nintendo spune că se bazează pe aceeaşi arhitectură ca cea mai performantă platformă video GeForce

Cele două controllere ale consolei, botezate „Joy-Con”, pot fi folosite independent dar şi ataşate la consolă, într-o experienţă similară cu Wii U.

Switch beneficiază de jocuri şi alte aplicaţii de la 48 de producători, printre care Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, EA, Epic Games, Konami, PlatinumGames, Square Enix, Take-Two şi Ubisoft. Vedem, de altfel, imagini din The Elder Scrolls V: Skyrim şi NBA 2K, alături de clasicele Mario, Mario Kart şi Splatoon.