Control. Un 3rd-person shooter, cu elemente de RPG, de la autorul Max Payne

Data: 13/09/2019 | Autor: .

Control. Un 3rd-person shooter, cu elemente de RPG, de la autorul Max Payne

Remedy Entertaiment, dezvoltatorul cunoscutelor jocuri Max Payne, Alan Wake și Quantum Break, a lansat un nou titlu intitulat Control.  Game-ul, un 3rd-person shooter, cu elemente de RPG, reușește să cuprindă tot ce era mai bun în celelalte jocuri într-o desfășurare de acțiune și grafică cu adevărat excelentă, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, povestea din Control pare una foarte ambiguă și confuză. Ne aflăm în rolul lui Jess Faden, un personaj care intră în Federal Bureau of Control, acolo unde se întâmplă lucruri misterioase.

Fără a vă dezvălui surprizele, vă spunem doar că directorul FBC, Zachariah Trench,  se sinucide.  Jess Faden va prelua conducerea diviziei FBC și va trebui să dezlege misterele din jurul evenimentelor neobișnuite ce se petrec în clădire.

Pe partea de gameplay titlul stă foarte bine. Momentele interesante încep chiar din momentul când vom intra în biroul directorului Trench și vom pune mâna pe arma acestuia. Nu este o armă normală, aceasta fiind utilizată pentru eliminarea forțelor paranormale din clădire.

Pe lângă arma găsită, vom primi și o serie puteri speciale, printre care aceea de a împinge diferite lucruri ce ne stau în cale fără atingere.

Chiar dacă Control este, în esență, un 3rd-person shooter, are și elemente de RPG. Vom putea să alegem funcțiile pistolului, inclusiv aplicarea unor moduri ce pot modifica capacitățiile lui Jess. Iar pentru a avea cât mai multe moduri sau funcții active, va trebui să parcurgem jocul pentru deblocarea lor.

Control Points-urile se pot găsi în diferitele încăperi ale clădirii, iar acestea ajută la schimbarea costumului lui Jess, fast travel în diferitele încăperi ale clădirii cât și multe altele.

Chiar dacă, la prima vedere, ai impresia că nu ai foarte multe lucruri de făcut în Control, deoarece toată acțiunea jocului se petrece în clădirea FBC, vor exista foarte multe misiuni de realizat, iar cele extra ne vor aduce diferite beneficii. Iar prezența forțelor paranormale în clădire vor oferi un plus de adrenalină în acțiune.

Atmosfera specială din Control este susținută de grafica foarte bine realizată. Jucat pe un PlayStation 4 Pro,  Control le-a oferit o desfășurare harware optimă, însă cu mici bug-uri grafice și întârzieri de încărcare ale diferitelor texturi. Pe ansamblu, însă, povestea decurge lin, fără ca elementele mai puțin reușite de grafică să deranjeze.

GadgetReport.ro îi oferă jocului Control  nota 8.2 pentru povestea bine închegată și grafica optimă. Jocul, oferit de Best Distribution, poate fi jucat pe PlayStation 4, Xbox One, Pc și poate fi achiziționat de aici.