Coreea de Nord dezvolta propria tableta

Data: 26/07/2012 | Autor: .

Dupa ce fostul lider nord-coreean Kim Jong-Il se declara un expert in internet, a venit randul fiului si succesorului sau, Kim Jong-Un, sa dovedeasca faptul ca este un fan al tehnologiei.

Potrivit informatiilor prezentate de agentia oficiala KCNA, citata de NorthKoreaTech, monarhia socialista din estul Asiei sustine ca pregateste propria tableta.

Informatiile publicate de KCNA prezinta o tableta despre care se sustine ca este dezvoltata si fabricata in Coreea de Nord, desi dispozitivul este fabricat aproape sigur in China.

Fotografiile care ilustreaza stirea prezinta muncitori nord-coreeni verificand dispozitivele – o strategie care a mai fost folosita in trecut atunci cand Coreea de Nord sustinea ca construieste laptop-uri. Ulterior s-a demonstrat ca acestea erau produse la o fabrica din China.

Tableta nord-coreeana este intitulata „Achim” (dimineata), si ofera „materiale educative, referinte, dictionare si date stiintifice”. Stirea KCNA este insotita si de mai multe fotografii, printre care una ce il infatiseaza pe un veritabil Steve Jobs nord-coreean care tine tableta in mana.

In ceea ce priveste fotografiile ce prezinta procesul de fabricatie, nici una dintre acestea nu prezinta elementele unei linii de productie. Cu o singura exceptie, muncitorii nu utilizeaza nici un fel de instrument. Cea mai generoasa interpretare a imaginilor ar fi ca muncitorii prezentati in imagini doar verifica functionalitatile tabletei.

Toate aceste elemente sugereaza ca, cel mai probabil, tabletele sunt produse in realitate in China si importate in Coreea de Nord.