Coronavirusul anulează Mobile World Congress 2020

Data: 12/02/2020 | Autor: .

Mobile World Congress 2020 de la Barcelona (24-27 februarie), cel mai important târg de tehnologie din lume, a fost anulat din cauza temerilor legate de coronavirusul Covid-19. Este primul eveniment major, la nivel internațional, anulat din cauza virusului care face ravagii în China, relatează GadgetReport.ro

Ca să vă dați seama de amploarea evenimentului, la care era acreditată și echipa GadgetReport.ro, Mobile World Congress 2020 Barcelona generează, anual, un impact economic de 492 milioane de euro și generează 14100 de locuri de muncă cu normă parțială în perioada târgului.

Mobile World Congress (MWC) a avut loc prima data in anul 1987, la Londra. Incepand cu 2015, s-a stabilit ca, cel putin până în anul 2023, locul de desfășurare să fie Barcelona. 

RETRAGERI PE BANDĂ RULANTĂ

Decizia GSMA Limited vine după ce mai multe companii, de la LG la Intel, Sony, Amazon, ZDE și Nokia au decis să nu participe la eveniment de teama contagiunii cu coronavirusul chinez Covid-19..

”Încă de la prima ediție a Mobile World Congress în Barcelona, în 2016, GSMA a convocat industria, guvernele, miniștrii, factorii de decizie, operatorii și liderii industriei din ecosistemul mai larg.

Ținând cont de mediul sigur și sănătos din Barcelona și din țara gazdă la acest moment, GSMA a anulat MWC Barcelona 2020, deoarece îngrijorarea globală cu privire la focarul de coronavirus, îngrijorarea călătoriilor și alte circumstanțe, fac imposibilă organizarea evenimentului de către GSMA.

Oficialitățile orașului respectă și înțeleg. GSMA și oficialii orașului gazdă vor continua să lucreze la unison și să se sprijine reciproc pentru MWC Barcelona 2021 și edițiile viitoare.

Suntem cu gândul la cei afectați în China și în întreaga lume. Noi informații de la GSMA se găsesc pe website-ul și pe www.mwcbarcelona.com”, a declarat John Hoffman, CEO GSMA Limited, organizația care reprezintă peste 1.200 de companii din întreg ecosistemul tehnologic international.

Peste 1000 de oameni au murit, până în prezent, din cauza coronavirusului, iar numărul îmbolnăvirilor a depășit 42.000, cele mai multe victime fiind în Wuhan și în împrejurimile Provinciei Hubei din China. La nivel internațional au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în 25 de țări.