COSMOTE lanseaza serviciile 4G in Romania

Data: 29/04/2013 | Autor: .

COSMOTE 4GDupa Orange si Vodafone, a venit si randul COSMOTE sa lanseze in Romania serviciile 4G. Incepand de luni, acestea pot fi accesate in Bucuresti (zona de nord), Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi si in statiunile turistice Sinaia, Busteni, Predeal. Reteaua 4G permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps, respectiv de incarcare de pana la 37,5 Mbps, afirma compania intr-un comunicat de presa.

4G2-541x304Pentru a folosi serviciile 4G, clientii Cosmote pot cumpara modemurile Huawei E3276 si ZTE MF823, fiecare la pretul de 99 lei (TVA inclus), sau tableta Samsung Galaxy Note LTE 10.1, la 1369 lei (TVA inclus), achizitionate impreuna cu abonamentul Connect XXL pe 2 ani.

Clientii de date existenti, precum si cei noi care dispun de aceste dispozitive au acum la dispozitie extraoptiunea 4G Extension, care poate fi activata in magazinele din reteaua COSMOTE din aria de acoperire 4G, impreuna cu abonamentele Connect 3G S-XXL si cu abonamentul Connect T.

Pentru planurile tarifare S, M si L din portofoliul Connect 3G, extraoptiunea poate fi activata pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus), in timp ce pentru restul (Connect XL, Connect XXL si Connect T) este inclusa promotional pentru intreaga perioada contractuala, singura conditie fiind aceea de a avea un SIM dedicat si un terminal 4G compatibil.

De asemenea, utilizatorii care doresc trafic de date aditional la viteze 4G, au la dispozitie extraoptiunea 4G Extra, care se poate aplica la un abonament Connect 3G cu 4G Extension activat si care ofera 1GB cu viteze de pana la 75 Mbps, in schimbul unei taxe de 3,72 euro (TVA inclus).

Dincolo de serviciile 4G, COSMOTE Romania ofera o retea de date 3G, cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 159 de orase si peste 1000 localitati din Romania, acoperind peste 49,5% din populatie. Mai mult, clientii pot accesa viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Cum functioneaza retelele 4G aflati din clipul video de mai jos.