Cel mai mare atac cibernetic din istorie: Suspectul, arestat intr-un buncar

Data: 29/04/2013 | Autor: .

hackerriPolitia spaniola a arestat hackerul care a pus la cale atacul cibernetic asupra grupul elvetiano-britanic Spamhaus. Este vorba de un cetatean olandez ce opera dintr-un microbuz si un buncar.

Politia spaniola a fost alertata in luna martie de catre autoritatile olandeze de atacuri masive lansate din Spania, care au afectat servere din Olanda, Marea Britanie si SUA ale mai multor companii.

Aceste actiuni au culminat cu un atac major asupra Spamhaus, o companie de monitorizare a mesajelor spam referitoare la pastilele Viagra si a celor de slabit contrafacute.

Autorul atacurilor, un olandez in varsta de 35 de ani, ce s-a facut cunoscut prin initialele sale: SK, a fost descoperit de politistii spanioli la Granollers, un oras situat la 35 de kilometri de Barcelona.

Politistii l-au gasit pe hacker intr-un buncar, dupa ce s-a dat de gol dand interviuri unor publicatii internationale.

Olandezul a calatorit in Spania cu duba sa, care era „un birou mobil informatic, echipat cu diverse antene care scanau frecventele”, au anuntat surse din cadrul Ministerului de Interne spaniol.

Hackerul a fost retinut, in baza unui mandat de arestare european emis de autoritatile olandeze, si urmeaza sa fie extradat.