Cum se fac bani cu Youtube (VIDEO)

Data: 26/04/2013 | Autor: .

HowToMakeMoneyOnYoutube

Romanii care ridica continut video pe portalul Youtube pot castiga pentru fiecare 1000 de vizualizari intre 1 si 2 dolari, potrivit site-ului castiga-online.ro. Astfel, un calcul simplu arata ca Alexandra Stan, cantareata care detine primul loc in topul celor mai urmarite clipuri din Romania, ar castiga pentru cele 48 de milioane de vizualizari peste 48.000 de dolari, relateaza DailyBusiness.ro

Potrivit sursei citate, pentru a incepe sa faci bani pe Youtube, trebuie sa te inscrii sa devii partener Youtube, si sa ai un cont de Adsense. Pentru a deveni partener Youtube, este de ajuns sa ai un cont de Youtube, in care sa optezi pentru monetizarea macar a unui film facut si incarcat de tine.

Monetizare inseamna practic afisarea de anunturi si reclame fie la inceputul filmului tau, fie in partea de jos a imaginii pe tot parcursul filmului, fie in lateralul sau. Aceste reclame vin de la Google, si de aceea este necesar sa ai si un cont de Adsense.

Lansarea Youtube in Romania a fost asteptata cu mare interes de compozitorii romani. Si asta pentru ca urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui acord semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.

Florin Grozea, fondatorul trupei Hi-Q, declara ca veniturile din publicitate se vor imparti dupa un algoritm stabilit prin acest acord si o parte din banii castigati de YouTube in Romania se vor duce la autorii romani si straini.

„Nu s-au publicat detalii despre contract, dar probabil ca autorii romani vor lua (prin intermediul UCMR-ADA) intre 5 si 10% din veniturile YouTube realizate pe teritoriul Romaniei. Procente asemanatoare platesc si radiourile, televiziunile si alti utilizatori ai muzicii in Romania (conform negocierilor directe dintre UCMR-ADA si asociatiile care reprezinta aceste companii media)”, explica Florin Grozea.