YouTube pe bani? Cum vrea Google sa ne puna sa platim

Data: 7/05/2013 | Autor: .

youtubexGoogle pregateste un serviciu pe baza de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, in scopul finantarii unei game mai largi de continut si adaugarea unei a doua surse de venituri, relateaza Financial Times.

Masura la care se lucreaza de mai multe luni ar putea fi anuntata cel mai devreme in aceasta saptamana si s-ar putea aplica pentru pana la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situatiei, relateaza Zf

Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe luna.
Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale sa realizeze continut precum show-uri TV si filme, a spus o sursa apropiata situatiei.

Publicitatea pe YouTube si alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezinta doua o mica parte din bugetele de televiziune.

Publicitatea online, pe acest segment, va creste de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari in 2013, estimeaza eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.
YouTube atrage cea mai mare parte a acestor venituri.
Pivotal Research estimeaza ca veniturile din publicitate ale YouTube vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari in acest an, in timp ce Bernstein Research anticipeaza ca aceste venituri vor avansa la peste 15 miliarde de dolari in urmatorii cativa ani, la un nivel similar cu cele ale CBC si Viacom.