Cozile de la lansarea iPhone 5, folosite ca instrument de marketing (Galerie Foto)

Data: 19/09/2012 | Autor: .

Cozile de la lansarea noilor produse Apple sunt deja o traditie in randul fanilor companiei americane, iar iPhone 5 nu putea sa faca exceptie.

De data aceasta, insa, cei care s-au asezat la aceste cozi nu a facut-o doar pentru a fi primii care pun mana pe noul iPhone, ci si pentru a-si promova afacerile sau pentru a castiga un ban in plus.

Astfel, prima persoana care s-a asezat la coada in fata magazinului Apple din 5th Avenue, New York, este Hazem Sayed, care sta acolo pentru a genera publicitate pentru Vibe, o aplicatie de social networking. El s-a asezat la coada cu 8 zile inainte de lansarea noului iPhone, programata sa aiba loc pe 21 septembrie.

Acesta nu este la prima initiativa de acest fel, el platind un student cu 900 de dolari in martie 2011 pentru a cumpara primul loc la coada pentru lansarea iPad 2.

Lui Sayed ii urmeaza Jessica Mellow, artist si model care, de asemenea, are o lunga traditie in a astepta la cozi Apple.

Alaturi de o prietena, aceasta este sustinuta in asteptarea din fata magazinului Apple de Gazelle, un business din Boston care cumpara iPhone-uri vechi chiar inaintea aparitiei modelelor noi. Cei de la Gazelle le-au platiti fetelor mancarea, bauturile, scaunele de camping si sacii de dormit, iar in schimb acestea poarta tricouri si alte materiale promotionale ale companiei.

Urmatoarele locuri la rand sunt ocupate de un grup de tineri cu varste intre 15 si 19 ani care spera sa-si vanda pozitiile pe internet unor persoane care au mai putina rabdare si mai multi bani. De asemenea, si acestia sunt sustinuti de Gazelle.

Mai multe amanunte pe Cnet si CNN.