HTC a prezentat o noua serie de smartphone-uri WP 8. Nokia reactioneaza

Data: 19/09/2012 | Autor: .

Dupa Samsung si Nokia, a venit randul taiwanezilor de la HTC sa prezinte propriile smartphone-uri bazate pe platforma Windows Phone 8.

Numele sistemului de operare este imprumutat de noile terminale HTC, care vor fi intitulate HTC Windows Phone 8X si 8S.

Se pare ca HTC nu intentioneaza sa intre in jocul display-urilor din ce in ce mai mari, asa ca varful de gama 8X vine echipat cu un display de 4,3 inchi la o rezolutie de 1280×720, acoperit de sticla ultrarezistenta Gorilla Glass 2. La capitolul specificatii interne, device-ul dispune de un procesor Snapdragon S4 dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM si o capacitate de stocare de 16 GB. In ceea ce priveste conectivitatea, device-ul ofera WiFi, NFC si LTE, la care se adauga o baterie de 1.800 mAh.

La fel ca rivalii de la Nokia, cei de la HTC au ales sa-si construiasca smartphone-urile din policarbonat si sa le ofere intr-o varietate de culori vii.

Totusi, spre deosebire de producatorul finlandez, punctul forte al noilor smartphone-uri ale taiwanezilor nu este reprezentat de camera foto, ci de sunet. Noul smartphone HTC vine echipat cu sunet Beats Audio si un amplificator intern.

Cu toate acestea, modelul 8X nu sta rau nici la capitolul foto. Acesta vine echipat cu doua camere, una frontala echipate cu lentile ultra-wide si o camera principala de 8 megapixeli.

Modelul mid-range al seriei Windows Phone a HTC, intitulat 8S, vine echipat cu un display de 4 inchi si o rezolutie de numai 800×480 pixeli. Nici celelalte specificatii nu sunt de top. Procesorul este un Snapdragon S4 dual-core de 1 GHz iar memoria RAM este de doar 512 MB. In plus, smartphone-ul ofera doar 4 GB de stocare interna, care se pot extinde printr-un card microSD.

Camera foto frontala lipseste cu desavarsire, iar cea de pe partea din spate are o rezolutie de doar 5 MP.

Taiwanezii nu au specificat pretul noilor modele, insa acesta vor fi lansate pe piata in cursul lunii noiembrie la 150 de operatori telecom din toata lumea.

Nokia reactioneaza

Reactia finlandezilor de la Nokia, principalul jucator de pe segmentul Windows Phone, nu a intarziat sa apara.

„Instead of changing a product name, we’re changing the game with benefits like PureView, nav & wireless charging”, a scris Chris Webber, EVP, Nokia Sales and Marketing, pe contul sau de Twitter.

„It takes more than matching color to match the innovation of the Lumia 920”, a adaugat acesta pe Twitter o ora mai tarziu.