Cum alegi un aparat de aer conditionat de până în 1500 de lei

Data: 7/07/2020 | Autor: .

Ce ar trebui sa am în vedere înainte de a cumpăra un aparat de aer conditionat?  Piaţa oferă o varietate  de oferte, însă cum o aleg pe cea mai bună din prisma raportului preţ-calitate? Sunt câteva criterii de selecţie care pot să facă alegerea mult mai simplă.

Pentru a alege un aparat de aer conditionat, trebuie sa luati in calcul destinatia spatiului (locuibil sau comercial), numarul de camere si felul cum sunt amplasate, care sunt consumatorii electrici care degaja caldura, izolatia termica a cladirii, amplasarea cladirii fata de punctele cardinale si dimensiunile ferestrelor.

Altfel spus, să cumpărați aerul condiționat în funcție de spațiul locuit. Astfel, dacă îl luați pentru un dormitor sau o bucătărie, nu vă trebuie unul mai mare de 9000 BTU. Pentru sufragerie sau un spațiu mai mare, ar trebui să luați în calcul varianta unui aer condiționat de 12.000 BTU.

Un aer condiționat bun trebuie să consume puțină energie, așa că un alt criteriu important este să fie Inverter.

Un alt criteriu important este ca indicatorul SEER (raport energie/eficienţă) să fie cât mai mare, la fel și COP (coeficient de performanţă).

Sunt aparate care au SEER de 6.6 si altele ceva mai slabe, de 6.1 sau 5.7, cum veti vedea in review-ul video de mai jos. Alegeti, intotdeauna, aparatul cu cel mai mare coeficient la acest capitol.

Acestea indică raportul de încălzire sau răcire furnizat de o unitate în legătură cu nivelul de energie electrică necesar pentru generarea acestuia.

În acest mod, dacă un sistem de aer condiţionat generează căldură de 5 kW din energie electrică de 1 kW, valoarea sa COP este de 5,0. În mod asemănător, dacă un sistem de aer condiţionat generează răcire de 5 kW din energie electrică de 1 kW, valoarea sa EER este, de asemenea, de 5,0. Cu cât valorile COP şi EER sunt mai mari, cu atât echipamentul este mai eficient energetic.

Un alt criteriu important este legat de prezenta kitului de instalare. Daca nu vreti sa platiti cateva sute de lei in plus firmei care va instaleaza produsul, cumparati un aer conditionat cu kit de instalare inclus.

Ce alte criterii sunt importante aflati din review-ul video GadgetReport TV de mai jos, in care am simulat achizitia unui aer conditionat dintre mai multe produse cu un pret de pana in 1500 de lei. Veti vedea, in clip, ce capcane ascund ofertele si de ce este important sa urmaresti cu atentie comentariile si intrebarile utilizatorilor.

Aparatul ieftin selectat de noi, de pana in 1500 de lei, il gasiti pe acest LINK.