Cum alegi un monitor pentru serviciu. Cele mai importante criterii şi funcţii care fac diferenţa

Data: 11/10/2017 | Autor: .

Cum alegi un monitor pentru serviciu. Cele mai importante criterii şi funcţii care fac diferenţa

Într-o lume în care ne petrecem mare parte din zi în faţa monitorului, la serviciu, alegerea unui produs de calitate face diferenţa între o experienţă plăcută, reconfortantă, şi una care crează oboseală, stres şi alte probleme de sănătate, afirmă experţii Starbyte. În domenii precum programarea software, grafică, web design, expertiză financiară sau orice job care implică munca de birou, caracteristicile monitorului pot eficientiza procesul de realizare a sarcinilor.

Durerea de spate și gât: Pentru a evita disconfortul fizic și a face timpul petrecut în fața monitorului mai confortabil, caracteristicile ergonomice care susțin o poziție bună a corpului ar trebui să fie grija principală în alegerea unui monitor. Suportul cu înălțime ajustabilă reprezintă, astfel, un punct bun de pornire în procesul de selecție. Înălțimile joase, pornind de la nivelul biroului au tendința de a maximiza confortul lecturării, iar suportul ajustabil permite reglarea monitorului la nivelul liniei de vizibilitate.

Alegeţi monitoarele care oferă opțiuni variate precum centru de rotație, înclinare și rotire pentru ajustarea unghiului în care este poziționat monitorul. Toate aceste opțiuni pot maximiza confortul și micșora oboseala fizică a unei zile lungi de muncă, permițând chiar poziționarea monitorului la nivelul biroului. Un avantaj este faptul că reduce aglomerarea cablurilor, astfel oferind un aspect plăcut spațiului de muncă.

Ochi obosiți: Cine nu a simțit disconfort optic după multe ore de utilizare a unui monitor? Următorul pas în stabilirea mediului de lucru perfect este reducerea efectelor extenuării în condiții de lumină slabă și unde de lumină albastră dăunătoare. Undele scurte de lumină albastră pot cauza efecte dăunătoare ochilor și slăbi vederea în timp. Alegeţi, astfel, monitoarele care opresc nuanțele de albastru direct de la sursă prin alterarea componentei hardware, păstrând astfel culorile originale. Căutaţi monitoarele care oferă tehnologii precum SoftBlue sau LowBlue Mode, metodă care reduce undele scurte de lumină albastră.

Alegeţi monitoarele care includ tehnologia Flicker-free. Aceasta reglează luminozitatea și reduce efectul de flicker pentru o vizionare mult mai confortabilă. Datorită modului în care este controlat nivelul de luminozitate, cu iluminare LED laterală, unii utilizatori detectează un efect pe ecran, care are ca rezultat oboseala ochilor. Tehnologia Flicker-free aplică o nouă soluție pentru controlul luminozității, care să aducă mai mult confort vizual. O altă caracteristică destinată cititului este modul EasyRead care oferă o experință similară cu cititul clasic de pe hârtie și face mai plăcut procesul de lecturare.

Citeşte continuarea pe site-ul Starbyte.ro