,,Teoria Conspiraţiei”. Google Home Mini înregistrează non-stop ce se întâmplă în casă

Data: 11/10/2017 | Autor: .

Google şi ,,Teoria Conspiraţiei''. Home Mini înregistrează non-stop ce se întâmplă în casă

Google va lansa un update semnificativ pentru noua sa boxă inteligentă, Google Home Mini, după ce jurnaliştii de la Android Police au descoperit că gadgetul înregistrează non-stop ce se întâmplă în locul în care este amplasată şi încarcă fişierele audio pe serverele Google, relatează GadgetReport.ro

Descoperirea a fost făcută de jurnalistul Artem Russakovskii care, cu ocazia lansării Pixel 2 şi a noilor gadgeturi Google, a primit un Google Home Mini pe care l-a activat. În mod normal, Home Mini ar trebui să funcţioneze doar în momentul în care este activat vocal cu „OK, Google” sau prin atingere.

Numai că boxa Google Home Mini s-a dovedit a fi activă în regim 24/24, dovadă înregistrările audio uploadate de gadget pe serverul Google.

În clipul video de mai jos vedeţi cum Google Home Mini înregistrează absolut orice sunet din interior:

După ce Android Police a relatat despre această situaţia, Google a anunţat că problema „tehnică” afectează doar un număr redus de boxe inteligente şi că a lansat un update care corectează această problemă.

Disponibilă în trei culori, „coral”, „chalk” şi „charcoal”, și cu un preț de 49 de dolari, boxa include asistentul vocal Google Assistant și va fi oferită gratuit la achiziția telefonului Pixel 2 sau Pixel 2 XL. Google Home Mini va putea fi cumpărată din 19 octombrie în SUA.